Olay, Akkonak Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait, Valilik-Gerzele Mahallesi hattında çalışan 540 numaralı halk otobüsüne Akkonak Parkı durağından binen tesettürlü kadın, yanında 2 yaşındaki kızıyla birlikte daha yerine oturmadan otobüste bulunan başka bir kadının sözlü saldırısına uğradı.

Saldırgan kadın, tüm uyarılara rağmen küfür ve hakaretlerine devam ederek, “Defolun gidin lan buradan. Siz kimsiniz? Çıkarın bunu buradan” şeklinde sözlerle genç kadına hakaret etti. Bu ifadeler üzerine taraflar arasında arbede yaşandı. Kadınlar otobüsteki diğer yolcular tarafından ayrılırken, yaşananlardan etkilenen küçük çocuk gözyaşlarına boğuldu. Otobüsteki yolcular, minik kızı sakinleştirmeye çalıştı.

“KAPALI KADININ YANINDA 2 YAŞLARINDA KÜÇÜK KIZ ÇOCUĞU VARDI, TRAVMA YAŞADI”

Olayın ardından otobüsteki vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Her iki kadın, önce sağlık kontrolü için hastaneye, ardından ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

Olaya tanıklık eden bir vatandaş, yaşananları şu sözlerle anlattı:

“Denizli Büyükşehir Belediye otobüsünde açık bir kadın, tesettürlü genç bir kadına önce sözlü saldırdı. ‘Gidin buradan istemiyorum sizin gibileri’ diyerek söylenmeye başladı. Ardından ‘İstemiyorum git bu ülkeden’ şeklinde bağırarak sözlü saldırdı. Sonra küfür etmeye, hakaret etmeye başladı. Çarşaflı kadın Türk’tü, yabancı değildi. Kapalı kadının yanında 2 yaşlarında küçük kız çocuğu vardı, travma yaşadı. Bir türlü minik kızı susturamadık, devamlı olayın etkisiyle ağladı.”

Adana’da Korsan Taşımacılığa Rekor Ceza: 125 Araç Trafikten Men Edildi
Adana’da Korsan Taşımacılığa Rekor Ceza: 125 Araç Trafikten Men Edildi
İçeriği Görüntüle

Yaşanan olay, otobüsteki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA