800 rakımlı Gaffaruşağı Mahallesi’nde başlayan hasatla birlikte vatandaşlar, Anadolu’da asırlardır kullanılan en eski tarım aletleri olan ellik ve orakla emek yoğun bir çalışma yürütüyor. Hasat edilen buğday, satılmadan un haline getirilerek evlerde ekmek yapımında kullanılıyor.

“İMECE USULÜYLE ÇALIŞIYORUZ”
Köyde her yıl olduğu gibi bu yıl da hasatın imece usulüyle yapıldığını belirten Kenan Ersin, sabah saatlerinde başlayan çalışmanın akşam ezanına kadar sürdüğünü söyledi. Ersin, “Bu buğday çeşidini satmıyoruz. Öğütüp un yapıyor, ekmek pişiriyoruz. Hasat sonrası yığınlar oluşturuluyor, ardından desteler halinde patosa giriyor” dedi.

GELENEK YAŞLILARIN OMZUNDA
Bölgedeki genç nüfusun büyük ölçüde kenti göç ettiğini ifade eden Bekir Dişli ise, hasat geleneğini sürdürenlerin köyde kalan aileler olduğunu vurguladı. Dişli, “Gençlerin çoğu büyükşehirlere gitti. Bizler ise bugün kendi ürünümüzü biçiyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN ÖZEN VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU
Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, seçim öncesi verdiği sözü tutarak Ormancık Mahallesi’nde yapılan hasada katıldı. Ellik ve orakla yapılan çalışmalara katılan Başkan Özen, üreticilerle birlikte buğday biçti. Özen, “Buradaki üretim bir mirastır. Her zaman üreticimizin yanında olacağız. Seçimde söz verdim ve bugün hasadı birlikte yapıyoruz. Tüm çiftçilerimize bereketli hasatlar diliyorum” dedi.





