Evli ve iki çocuk babası olan Yıldız, ailesine ait 20 dönümlük arazide 15 serayla hem yazlık hem de kışlık sebze yetiştiriyor. Mobilyacılık yapan babasının izinden gitmek yerine tarıma yönelen Yıldız, 25 yıldır bu alanda faaliyet gösteriyor. Toplam 6,5 dönüm kapalı alanı bulunan üretici, karpuz, patlıcan, kapya biber, dolmalık biberin yanı sıra karnabahar, mor lahana, salatalık ve domates gibi çeşitli ürünleri yetiştiriyor. Ayrıca 15 bölüme yakın armut bahçesine de sahip olan Yıldız, yaz aylarında açık alanda karpuz, kavun ve patlıcan üretimi yapıyor. Şu anda 7-8 gün kadar kapalı serasında da üretimini sürdürüyor.
Ürünlerini Mengen, Yeniçağ, Gökçesu ve Çaycuma pazarlarının yanı sıra yerel satış noktalarına ulaştıran Yıldız, pazarlama konusunda destek beklediğini ifade etti. “Nitekim bunu kendimiz satmaya çalışıyoruz. Sıkıntımız burada. Üretimde sıkıntı yok, ancak pazarlara gitmek zaman kaybına neden oluyor. Canlı ürüne bakmak gerekiyor. Pazara gittiğimizde bir gün hazırlık, bir gün de pazarda kalıyoruz. Bu da iş kaybı anlamına geliyor. Yerel yöneticilerden pazarlama konusunda destek bekliyoruz” dedi.
Tarımı bir “emek ve şefkat işi” olarak tanımlayan Yıldız, bitkilerin bakımını çocuk büyütmeye benzettiğini belirtti: “Bire bin veren başka bir şey yok. Canlıya bakmak, küçüklükten beri dikiyorsun, nereden nereye getiriyorsun? Bu bir hastalık gibi. Bir emek, şefkat neredeyse. Aynı insan gibi. Bitkinin fizyolojisini çözdükten sonra ne zaman ne istediğini biliyoruz; azot, gübre, potasyum gibi. Yılların tecrübesiyle artık ne zaman ne uygulanacağını ezberledik.”





