Merkez bünyesinde kampüs içerisinde yaklaşık 600 dekar alanda çeşitli tarımsal üretimler gerçekleştiriliyor. Bu yıl ise 500 dekarlık alanda yulaf ve buğday ekimi yapıldı. Hasat edilen ürünlerden elde edilen gelir, hem ülke ekonomisine katkı sağlıyor hem de öğrencilere burs imkânı sunuyor.
Araştırma merkezinde ayrıca patates, domates, mısır gibi ürünlerin yanı sıra meyve ağaçları da yetiştiriliyor. Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demirbaş, yaklaşık 600 dekarlık alanda üretim yaptıklarını belirterek, "Bu yıl için 500 dekar alanda yulaf ve buğday üretimimiz var. Bugün bu ürünlerin hasadına başladık. Bunun yanı sıra 2 dekar alanda sera üretimi de yapıyoruz. Üretimimizin her aşamasında öğrencilerimiz de bize destek oluyor" dedi.
Demirbaş, merkezdeki araştırma altyapısının oldukça geniş olduğunu vurgulayarak, "Öğrenciler teoride öğrendiklerini pratiğe dökerek eğitimlerini burada tamamlıyorlar. Fide oluşturmadan, dikime ve hasada kadar tüm süreçte öğrencilerimiz yer alıyor. Geçen yıl elde ettiğimiz gelirle 120 öğrenciye yemek bursu vermiştik. Bu sene bu sayıyı 200’e çıkarmayı planlıyoruz. Farklı ürünler geliştirerek üretimimizi sürdüreceğiz. Ayrıca bu yıl 360 metrekarelik cam sera yapımını düşünüyoruz. Mor patates, kırmızı patates ve normal patates çeşitlerini de üretiyoruz" şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Demirbaş, bölüm tercih edecek öğrencilerin araştırma altyapısından faydalanarak, 600 dekarlık alanda uygulamalı eğitim alabileceğini sözlerine ekledi.




