MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin himayelerinde “Asırlık Birlik, Sonsuz Kardeşlik” temasıyla yapılan programda, birlik ruhu ve terörle mücadelede kararlılık vurgusu öne çıktı.

AÇILIŞ KONUŞMASI YUSUF KANLI’DAN
Programın ilk konuşmasını yapan MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Bin yıllık kardeşliğimizin, 1071’de temeli atılan birlik ruhunun gururunu yaşıyoruz. Kürt, Türk, Laz, Çerkes ve tüm etnik kökenler olarak Türk devleti çatısı altında birleşmenin onurunu taşıyoruz. Bölünmeye yönelik girişimlere rağmen bu birlik bozulmayacak. Türk milletinin bekası için mücadele eden Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin izinde yürüyoruz. Birlikten taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

SEMİH YALÇIN: “TERÖRSÜZ TÜRKİYE DEVLET POLİTİKASIDIR”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise Türkiye’nin dış politikası ve terörle mücadele vizyonuna dikkat çekerek, “İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan küresel düzen artık itibarını yitirdi. Türkiye, mevcut düzenin dayattığı sınırlara hapsolmadan çağın gereklerine uygun yeni bölgesel iş birlikleri geliştirmelidir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin önerdiği Türkiye–Rusya–Çin ekseni bu bakışın bir parçasıdır” dedi.
Yalçın, “Terörsüz Türkiye” vizyonunun devlet politikası olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile uyum içinde yürütüldüğünü vurguladı:
“81 ilde düzenlenen buluşmaların amacı iç huzuru pekiştirmek, şehit ve gazi aileleriyle kenetlenmek ve PKK’nın tasfiyesini toplumsal kararlılıkla desteklemektir. Bu irade milletin kalbinde güçlü karşılık buluyor.”
Muhalefete de eleştiriler yönelten Yalçın, bazı partilerin “Washington’un değirmenine su taşıdığını” iddia etti.
İSMAİL ÖZDEMİR: “15 TEMMUZ’DA TÜRKİYE SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖRDÜ”
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir konuşmasında, “15 Temmuz, Türkiye’ye biçilen kanlı senaryonun ilk aşamasıydı. O gece Sayın Devlet Bahçeli’nin sergilediği kararlı tavır, Türkiye’nin sahipsiz olmadığını gösterdi. Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bu duruşla doğdu ve ülke yeniden ayağa kalktı” dedi.
Ortadoğu’daki gelişmelere değinen Özdemir, İsrail’in saldırgan politikalarını eleştirerek, “Arzı Mevud hayali için terör örgütleri destekleniyor ama milletimizin iradesi bu senaryoları tarihin çöplüğüne gömdü” ifadelerini kullandı.
“Terörsüz Türkiye” vizyonunun hedeflerini ise şu başlıklarla özetledi:
- Milli birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi
- Demokrasinin en olgun seviyeye taşınması
- Mehmetçik’in kanı dökülmeden terörün sona ermesi
- Türkiye’nin küresel güç haline gelmesi
- Bayrağın inmemesi, ezanın susmaması, vatanın bölünmemesi
AYŞE SİBEL ERSOY: “PAZARLIK KONUSU DEĞİLDİR”
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy da terörle mücadelenin sadece güvenlik eksenli değil, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla da sürdürüldüğünü vurguladı:
“Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin öngörüsüyle ortaya konulan ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonu; güvenlik merkezli mücadelenin kalkınma, adalet ve toplumsal barışla bütünleştiği bir stratejidir. Şehitlerimizin hatırasını incitecek hiçbir adım atılmamıştır, atılmayacaktır. Bu süreç milletimizin kanıyla, canıyla savunduğu değerlerin teminatıdır.”
Ersoy, Doğu Akdeniz’den Kafkasya’ya kadar bölgesel gelişmelerin Türkiye’ye etkilerine değinerek, Bahçeli’nin stratejik liderliğinin önemine dikkat çekti:
“Terörsüz Türkiye çağrısı pazarlık konusu değil; milletimizin güvenli yarınlara yürüyüşünün temelidir.”





