“Sinirlenip Dövdüm” Dedi; Serbest Kaldı!
“Sinirlenip Dövdüm” Dedi; Serbest Kaldı!
İçeriği Görüntüle

Ahlat’taki programlarda Adana’yı MHP Adana İl Başkanı Hakan Yıldırım’ın yanı sıra Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek temsil etti.

Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ahlat’ta gerçekleştirilen programa MHP MYK Üyesi Mustafa İzgioğlu da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ahlat’ta bir araya gelmesi beklenirken, “Terörsüz Türkiye” sürecinin ardından verilecek birlik mesajları ve Ahlat’ta gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı gündemin öne çıkan başlıkları arasında yer alıyor.

Ahlat’ta çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi

Etkinlikler kapsamında Ahlat Kaymakamlığı çadırı, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) çadırı ve Devlet Bey Konağı ziyaret edildi.

Ziyaretlerde MHP Adana İl Başkanı Hakan Yıldırım’a Ahlat Kaymakamı Özgür Kaya ile Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez eşlik etti. Görüşmelerde Ahlat’ın tarihî, kültürel ve sosyal yapısı ele alınırken, farklı bölgelerden gelen vatandaşlar ve soydaşlarla da bir araya gelindi.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) çadırında gerçekleştirilen buluşmada Ahıska Türkleri ile görüşüldü. Programda ortak tarih, kültür ve kardeşlik bağlarının önemine dikkat çekilirken, geleneksel ikramlar ve kültürel değerler de yaşatıldı.

Adana’nın kültürel değerleri Ahlat’ta tanıtılıyor

Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü etkinliklerinde Adana’yı temsil eden Sarıçam Belediyesi, etkinlik alanında kurduğu çadırla kentin kültürel zenginliğini, geleneksel değerlerini ve misafirperverliğini tanıtıyor.

Adana’nın yöresel ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı çadır, etkinlik alanında ziyaretçilerin ilgisini çeken noktalardan biri oldu.

Ahlat’taki etkinlikler boyunca Türk tarihinin ve kültürünün önemli izleri ziyaret edilirken, Malazgirt Zaferi’nin taşıdığı anlam ve Anadolu’nun Türk yurdu oluşundaki tarihî rolü de bir kez daha hatırlatıldı.

MHP Adana İl Başkanı Hakan Yıldırım, program kapsamında gerçekleştirilen ziyaret ve buluşmaların millî birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Etkinlikler 25 Ağustos’ta Ahlat’ta, 26 Ağustos’ta Malazgirt’te

Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü etkinlikleri Ahlat’ta 23–25 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Programların ardından 26 Ağustos’ta Muş’un Malazgirt ilçesinde düzenlenecek törenlerle tarihî zafer bir kez daha yad edilecek.

MHP Adana İl Başkanlığı olarak, Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümünde aziz milletimizin tarih boyunca ortaya koyduğu mücadele, birlik ve kardeşlik ruhunu bir kez daha saygı ve gururla yâd ediyor; Sultan Alparslan’ı ve Malazgirt Zaferi’nin kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Kaynak: BÜLTEN