Düğünlerde, bayramlarda ve aile toplantılarında humus, misafirperverliğin bir göstergesi olarak yer alır. Genellikle pita ekmeği, sebzeler veya cipsle birlikte servis edilen humus, sosyal etkileşimlerin ve paylaşmanın bir sembolüdür.

Malzemeler:

1 su bardağı nohut (geceden ıslatılmış)

Kuzey Akgül Sivasspor Akademisi’ne Davet Edildi! Kuzey Akgül Sivasspor Akademisi’ne Davet Edildi!

2-3 yemek kaşığı tahin

2-3 yemek kaşığı limon suyu

2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kimyon

Tuz (isteğe göre)

Su (gerekirse)

Süslemek için: Kırmızı pul biber, zeytinyağı, maydanoz

Yapılışı:

Islatılmış nohutları, taze su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın (yaklaşık 1-1.5 saat). Daha sonra suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Bir mutfak robotuna haşlanmış nohutları, tahini, limon suyunu, sarımsakları, zeytinyağını, kimyonu ve tuzu ekleyin. Karışım pürüzsüz hale gelene kadar miksleyin. Eğer humus çok kalınsa, biraz su ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kıvamı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Humusu bir servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve kırmızı pul biber ile maydanoz ile süsleyin. Humusu, pita ekmeği, sebzeler veya cipsle servis edebilirsiniz.

Muhabir: ZÖHRE ERGÜNÖZ