Yüzyıllardır geleneksel yöntemlerle üretilen ve "Osmanlı’nın parmak izi" olarak anılan Safranbolu lokumu, bayram tatilinde ilçeye gelen misafirlerin damaklarını şenlendirmeye hazırlanıyor. Yıllardır ilçede lokum üretimi yapan Erdinç Sezer, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, bayram tatili öncesi kentte yoğunluk yaşanmaya başladığını söyledi. Tatilin 5 günle sınırlı olmasına rağmen hareketliliğin erken başladığını vurgulayan Sezer, "Tatilden günler önce yoğunluk oluştu. İnsanlar büyük ihtimalle izinlerini uzatarak tatile erkenden çıktı. Havanın da güzel gitmesiyle birlikte Safranbolu’da yoğun bir ziyaretçi akını bekliyoruz" dedi.
En Çok Tercih Edilen: Safranlı Lokum
Ziyaretçilerin en fazla ilgi gösterdiği ürünün, ilçeye adını veren safran bitkisiyle hazırlanan lokum olduğunu belirten Sezer, "Safran, Safranbolu’nun simgesi. Rengini doğal safrandan alan bu özel lokum, özellikle son dönemde çok revaçta" şeklinde konuştu.
Bunun dışında fındıklı, çifte kavrulmuş ve çikolata kaplı lokum çeşitlerinin de bayram ziyaretçileri tarafından yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Sezer, bu bayram döneminde ilçede yaklaşık 100 ton lokum üretimi yapılmasını beklediklerini ifade etti.
Hazırlıkların tamamlandığını ve bayram misafirlerini ağırlamaya hazır olduklarını söyleyen Sezer, "Üretim sürecimizi tamamladık. Tatil için Safranbolu’ya gelecek misafirlerimize en iyi şekilde hizmet vermeye hazırız. Herkes için kazasız, huzurlu bir bayram olmasını diliyoruz" dedi.




