Ziyarette, Yelkoma Dalyanı’nın işleyişi Kooperatif Başkanı Mithat Altunay tarafından aktarıldı.

DALYANLAR ADANA İÇİN HEM EKONOMİK HEM DE DOĞAL MİRAS
Bayazıt, Adana’da toplam 5 dalyanın su ürünleri üretiminde önemli bir paya sahip olduğunu belirterek, başta levrek, kefal ve çupra olmak üzere farklı balık türlerinin doğal koşullarda yetiştirildiğini ifade etti. Dalyanların aynı zamanda korunmuş bir doğal miras niteliği taşıdığını vurguladı.

BALIK ÜRETİM SEZONU ŞUBAT’A KADAR SÜRÜYOR
Haziran ayında başlayan balık üretim sezonunun Şubat ayına kadar devam ettiğini aktaran Bayazıt, bölgedeki üretimin hem balıkçılığa hem de Adana ekonomisine önemli katkılar sağladığını söyledi.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, doğal balık üretiminin sürdürülebilirliği için yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirterek, dalyanların hem ekolojik hem de ekonomik öneminin altını çizdi.





