Kapalı Çarşı Meydanı’nda 12.00–16.30 saatleri arasında gerçekleşen etkinliğe Babadağ halkının yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından binlerce ziyaretçi katıldı. Festivalde, Babadağ’ın yöresel mutfağının vazgeçilmez lezzeti keşkek, geleneksel yöntemlerle hazırlandı ve katılımcılara ikram edildi. Ziyaretçiler, keşkek tadımı için uzun kuyruklar oluştururken, toplamda 10 ton keşkek, 2 ton et kullanılarak 60 kazanda pişirildi.
Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, festivalde yaptığı konuşmada, “Bu yıl festivalde toplamda 10 ton keşkek yaptık, bunun içinde 2 ton et bulunuyor. İnşallah Babadağ keşkeğimizin Coğrafi İşaret Belgesini de alacağız. Biz keşkekte Babadağ olarak iddialıyız” dedi.
Başkan Kumral, festivale ilişkin olarak şunları ifade etti:
“26’ncısını düzenlediğimiz Babadağ Keşkek Festivalimizde katılım çok yoğun oldu. Babadağ’ımız havasıyla, suyuyla, doğasıyla çok güzel. Keşkek, hemşerilerimizi bir araya getiriyor. İstanbul’dan, İzmir’den ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hayırsever iş adamlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Her yıl geliştirerek ve daha da büyüterek keşkek festivalimize devam edeceğiz.”
Festival, Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral’ın ev sahipliğinde Vali Yardımcı Adnan Kayık, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, İlçe Kaymakamı İlhan Kayaş, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, çevre ilçe belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.





