Kilosu 500 TL’den satışa sunulan üzüm, kayısıda yaşanan rekolte kaybını telafi etme imkânı sağladı. Türkiye’nin kayısı üretiminde önde gelen illerinden Malatya, geçtiğimiz aylarda yaşanan zirai don nedeniyle kayısı üretiminde ciddi kayıplar yaşamıştı. Ancak Akçadağ ilçesinde üretilen kurutmalık üzümler, dondan etkilenmedi.
Doğanlar Kırtekeler mevkiinde yaklaşık 300 dönümlük alanda yetiştirilen üzümler, hasat sonrası güneşte yaklaşık 48 saat kurutulduktan sonra paketleniyor ve hem yurt içinde hem de yurt dışında satışa sunuluyor.
Hasada katılarak akrabalarına yardım eden Nezaket Gönültaş, kayısıda yaşanan kaybın üzüm ile telafi edilebileceğini belirterek, kurutmalık üzümün bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Üzüm üreticisi Yusuf Kırteke de bu yıl yüksek kalite ve yüksek rekolte elde ettiklerini vurgulayarak, ürünlerini kilogramı 500 TL’den satışa sunmaya hazırlandıklarını ifade etti. Kırteke, yoğun talep aldıklarını ve siparişlerin yurt dışından da geldiğini aktardı.





