Kadın Gücü ve Adana Sanayisi Zirvede! Ödüller Peş Peşe Geldi
Kadın Gücü ve Adana Sanayisi Zirvede! Ödüller Peş Peşe Geldi
İçeriği Görüntüle

Otogar yakınındaki kendi işletmesinde faaliyet gösteren Ayoğlu, baklavalarında hiçbir katkı maddesi kullanmıyor. Mesleğe ağabeyinin yanında başlayan ve ustalığını İstanbul’da geliştiren Ayoğlu, yıllardır aynı titizlikle üretim yapmaya devam ediyor.

Baklavalarımda glikoz yok, kaymak yok

Tamamen doğal malzemelerle çalıştığını belirten Ayoğlu, “Baklavalarımda kesinlikle glikoz kullanmam. Şekeri kaynatırken sadece biraz limon ya da limon tuzu ekliyorum. Bu da şekerin kesilmesini önlemek için. Ayrıca kaymak da kullanmıyorum. Fıstığın alt tabanına kaymak koyanlar var ama bizde kesinlikle olmaz. 15 gün garantilidir baklavalarımız” dedi.

Her şey benim elimden çıkıyor

Üretim sürecinin her aşamasını bizzat kendisi yürüten Ayoğlu, “Hamurunu da ben açıyorum, yapımını da ben yapıyorum, servisini de ben yapıyorum. Her şey tek elden çıksın diye çalışıyorum. Ne olursa olsun kaliteden taviz vermem. Talep ne kadar artarsa artsın, hepsine aynı özeni gösteririm” ifadelerini kullandı.

Dünyaya yayılan tat

Baklavasına Almanya, Amerika ve Kıbrıs gibi ülkelerden de talep geldiğini aktaran Ayoğlu, “Kargo ücretleri yüksek olduğu için genelde müşterilerimiz buradan alıp götürüyor. Difrize atıldığında bile 2 ay dayanır. Mikrodalgada 10-15 saniye ısıttığınızda yine çıtır çıtır olur” şeklinde konuştu.

“Gaziantep’te bile bulamazsınız”

Yıllardır Ayoğlu’nun müşterisi olduğunu belirten Mehmet Kuvvet isimli vatandaş ise, “Glikozsuz olması çok önemli. Bu tatlıya kuru baklava deriz biz. İçinde kaymak yok, şeker oranı çok düşük. Elle açılıyor, katkısız. Çatalla yenmez zaten, elle tutulup alt damakta hissedilecek şekilde yenmeli. Gaziantep baklavada meşhur derler ama bu baklavayı Gaziantep’te bulamazsınız” diye konuştu.

Kaynak: İHA