“Genç Şefler İş Başında” projesi kapsamında düzenlenen tatlı yapım atölyesiyle, gençlerin hem sosyal hayata katılımı hem de mutfak alanındaki becerilerinin gelişimi hedeflendi. Yüreğir Belediyesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Merkezi’nde üç hafta süren programda gençler, hem el becerilerini geliştirme hem de takım çalışması ve yaratıcılık yönlerini ortaya koyma fırsatı yakaladı. Uygulamalı eğitimler, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dekanı Prof. Dr. Oya Berkay Karaca ve Öğr. Gör. Sema Nur Tecimen’in akademik desteğiyle gerçekleştirildi.
Hijyen kurallarından özgün tarif geliştirmeye kadar birçok önemli başlığın ele alındığı atölyede, gençler mutfağın inceliklerini öğrenirken sosyal bağlarını da güçlendirdi.

LÖSEV’den Gençlere Umut ve Gelecek Odaklı Projeler
LÖSEV, sadece hastalıkla mücadele sürecine değil, iyileşme sonrasındaki yaşama da destek vermeye devam ediyor. “Genç Şefler İş Başında” gibi projelerle gençlerin yaşam becerilerini artırmayı amaçlayan vakıf, aynı zamanda “Meslekleri Tanıyalım” gibi projelerle de gençlerin kariyer planlamasına katkı sağlıyor.
Gençlerin daha aktif rol üstlenmesini hedefleyen LÖSEV, tamamen iyileşmiş gençlerden oluşan özel bir birim ve komite kurdu. Bu yapılanma sayesinde gençler hem vakfın çalışmalarına yön veriyor hem de kendi fikir ve projelerini hayata geçirebiliyor.
Etkinlikte gençler, yaratıcı fikirlerini paylaşırken dayanışma ve umut dolu bir ortamda gelecek vizyonlarını ortaya koyma şansı buldu.




