Adana’nın Kozan ilçesinde, kaldırımları işgal eden esnafa yönelik denetimlerde malzemelere el konuldu, kurallara uymayanlara ise idari para cezası kesildi.
Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yayaların kullanımına ayrılan kaldırımları iş yeri malzemeleriyle dolduran esnafları önce uyardı. İlçe merkezindeki Üstün Sokak, Saimbeyli Caddesi, Işıklı Yol ve Göç Yolu’nda yapılan denetimlerde 67 iş yeri kontrol edildi. İşgaliyelerin bir kısmı kaldırılırken, bir kısmı da toplanarak el konuldu.
Denetimlerde kaldırım işgali yaptığı tespit edilenlere, Kabahatler Kanunu kapsamında 3 bin TL idari para cezası uygulandı. Zabıta ekipleri, kaldırımların yayalara ait olduğunu hatırlatarak, iş yeri sahiplerinin ürün, flama ya da motosiklet bırakarak işgale neden olamayacağını ve denetimlerin aralıksız süreceğini vurguladı.





