Gençlik Derneği Genel Başkanı Mücahit Yılmaz, derneğin Diyarbakır’da kurulduğunu ve 5 yıldır İçişleri Bakanlığıyla aktif projeler yürüttüklerini belirtti. Ankara, Sakarya, Batman, Şanlıurfa, Bitlis, Siirt, Mardin gibi illerde de faaliyet gösterdiklerini ifade eden Yılmaz, hedef kitlelerinin 18-40 yaş aralığında olduğunu söyledi.

Yılmaz, “Uyuşturucu madde ile ilgili çalışmalarımız oldu. 7’den 70’e herkesi kapsayan faaliyetler gerçekleştirdik. Atölyeler kuruyor, konferanslar veriyor, yardım faaliyetleri yürütüyoruz. Meslek edindirme, savunma sanatları, etkili iletişim, stres yönetimi, psikolojik destek, bilgisayar ve ön muhasebe eğitimleri ile dini değerler alanında da faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Bugüne kadar yaklaşık 7 bin 800 kişiye ulaştıklarını ve bunların yüzde 80’inin kadınlardan oluştuğunu ifade eden Yılmaz, madde bağımlılığına karşı başlattıkları savaş kapsamında 9 ilde etkinlikler düzenlediklerini söyledi. “Toplamda 10 bini aşkın kişiye ulaştık. Amacımız milli ve manevi değerlere bağlı gençlik oluşumuna katkı sunmak. Projelerimiz sonuç verince taşlayanlar oluyor, ancak bu bizi durdurmuyor, aksine daha çok motive ediyor” diye konuştu.

Eğitmenlerden Hacı Yılmaz, iletişim alanında verdikleri hizmetlere değinerek, “Amacımız insanların kendilerini iyi ifade etmelerini sağlamak. Sloganımız ‘Hiç kimse bizi anlamak zorunda değil. Biz, kendimizi anlatmak zorundayız.’ Projeye katılanların bunu başarabilmesi çok önemli” ifadelerini kullandı.

24 Yıldır Sırtında Taşındı, Şimdi Pencereden Hayata Sarılıyor
24 Yıldır Sırtında Taşındı, Şimdi Pencereden Hayata Sarılıyor
İçeriği Görüntüle

Proje katılımcısı Sevim Barut, “Mücahit hocanın çok güzel çalışmaları ve projeleri var. Ben de projelere katıldım, her konuda başarılı bir şekilde yürütülüyor” derken, Elif Keleş ise, “Mücahit Yılmaz hocamızı tanıdım. Türkiye genelinde projenin uygulanmasını destekliyorum. Yaptığı projelerin arkasındayım, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA