Yoğun sıcak ve nem altında çalışan ikili, gün içinde sık sık hortumdan akan suyla kendilerini ıslatarak ferahlamaya çalışıyor. Kent merkezinde lokanta işletmeciliği yapan Osman Demirhan, özellikle ocak başında yüksek sıcaklık altında çalışırken zorlandığını belirterek, dükkânlarının önüne bağladıkları hortumdan yararlanarak serinlediğini ifade etti. Gün boyunca fırsat buldukça hortumla yıkandığını dile getiren Demirhan, “Mutfakta çalışıyorum, serinlemek amacıyla çeşmede günde 3-4 sefer yıkanıyoruz. O da fayda etmiyor, 5 dakikada kuruyoruz. İnşallah bu sıcaklar böyle devam etmez” dedi.

Depremzede Çocukların Kütüphanesine 2 Ayda 2 Hırsızlık! Dernek Kapıya Not Astı: ‘Lütfen Çalma!’
Depremzede Çocukların Kütüphanesine 2 Ayda 2 Hırsızlık! Dernek Kapıya Not Astı: ‘Lütfen Çalma!’
İçeriği Görüntüle

Demirhan’ın çalışanı Haktan Bayram da sıcaklar nedeniyle büyük zorluk yaşadığını anlattı. Sipariş dağıtırken serinlemek için hortumla başını yıkadığını ve tüm vücudunu ıslattığını kaydeden Bayram, “Sıcağın başındayız, ateşin başındayız. Hava bu yıl çok sıcak. Bunalıyoruz, terliyoruz. En az 3-4 kere kafamızı yıkıyoruz. Gün boyunca caddeyi yıkıyorum hava serinlesin diye ama hiç serinlemiyor. Az önce saçlarımı yıkadım, hemen kurudu. Bu sıcaklar bitsin, Bayburt kış memleketi, kışı özledik” ifadelerini kullandı.

Bayram, hava sıcaklığı ve nemin etkisini şöyle özetledi: “Çok sıcak, bayağı bir nem var. Sıcağın altında çalışıyoruz. Bu sene hiç olmadığı kadar sıcak. Allah herkesin yardımcısı olsun.”

Kaynak: İHA