31 yıllık evli çiftin son duraklarından biri ise Elazığ oldu. Almanya’nın Hannover şehrinden yola çıkan Falke çifti, emekliliklerini dünya turu yaparak değerlendiriyor. Türkiye dahil birçok ülkeyi ziyaret ettiklerini belirten çift, bu yolculuklarda hem yeni yerler keşfetmenin hem de eski dostlukları sürdürmenin keyfini çıkarıyor.
Bert Falke, Elazığ’a geliş hikâyelerini şu sözlerle anlattı:
“Almanya’nın Hannover şehrinden geliyoruz. İki yıl önce de Elazığ’a geldiğimizde motosikletimiz arıza vermişti ve Kamil Bey bize yardım etmişti. O zaman tanıştık ve bu dostluğumuz hala devam ediyor. Bu sene de Türkiye’ye yaptığımız seyahatte yine Kamil Bey bizi Elazığ’a davet etti ve o yüzden Elazığ’dayız. 31 yıldır evliyiz ve artık emekliyiz ve bu emekliliğin tadını çıkarıyoruz” dedi.
Emekli hostes ve fizyoterapist Sabine Falke ise yolculuklarını şöyle özetledi:
“8 yıldan beri büyük turlar yapıyoruz. Bundan önce Gürcistan’a gittik ve dönüşte Türkiye’ye uğradık. Yılda 10 bin kilometre yol yapıyoruz. Şimdilik sadece gri dönüş rotamızı belirlemeye çalışıyoruz. Türkiye’nin güney kentlerinden geçip Bulgaristan ve Yugoslavya üzerinden artık Almanya’ya dönmek istiyoruz. Şimdilik planımız budur” ifadelerini kullandı.
Falke çifti, motosikletle gerçekleştirdikleri uzun yolculuklarda hem dünyayı tanıyor hem de yaşadıkları dostlukları pekiştiriyor.





