Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, kentte yaşamı olumsuz etkilerken, en zorlu koşullarda çalışanların başında fırın ustaları geliyor. Kızgın ateşin karşısında ekmek pişiren fırıncılar, sıcaklığa dayanabilmek için bol miktarda su tüketiyor. Ter içinde geçen uzun saatler boyunca ekmek üretimini sürdüren fırın çalışanları, zorlu şartlara rağmen vatandaşların sofralarına ekmek ulaştırmaya devam ediyor.
Uzun yıllardır pide fırınlarında çalışan Yusuf Akyol ve Hizbullah Karaköy, yaz aylarında işlerinin daha da zorlaştığını belirtti. Akyol ve Karaköy, “340 dereceyi bulan sıcaklıkta işimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu şartlar altında çalışmak gerçekten kolay değil” dedi.
İşletme sorumlusu Hamza Aslan ise sıcaklığa karşı sıvı tüketiminin hayati önem taşıdığını belirterek, “Adeta su ile karın doyuruyoruz. İşimiz gerçekten çok zor” ifadelerini kullandı.
Yüksek sıcaklıkların gölgesinde özveriyle çalışan fırıncılar, sıcakla değil, adeta ateşle savaşıyor.




