İzmir Bomba

1 çay bardağı su

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

1.5 su bardağı un

Sürülebilir çikolata

Su, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı bir kaba alıp karıştıralım. Unu ilave edip yoğuralım ve 30 dakika boyunca dinlendirelim. Eşit parçalara bölüp merdane ile açalım. Ortasına ekleyeceğimiz çikolatayı yağlı kağıda dizip donduralım. Donmuş çikolatayı hamurun ortasına alıp etrafını kapatalım fazla kalan kısmı kopartalım. Afiyet olsun…

Acıbadem Kurabiyesi

2 buçuk su bardağı badem tozu

Mesut Alp Her Yerde Mesut Alp Her Yerde

1 + çeyrek su badağı toz şeker

6 adet yumurta akı

2 yemek kaşığı limon

Badem tozu, toz şeker, yumurta aklarını tencereye alıp çırpıcı ile karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Sürekli karıştırın ki altı yanmasın. Yayılması üzün sürüyorsa kıvam almıştır. Hamuru tezgaha yayarak soğutun ve limon suyu ilave edin krema sıkma torbasına alın. 160 derece önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri nemli bir bezin üzerine alın 20 dakika dinlendirdikten sonra tüketin. Afiyet olsun…

Muhabir: ALİYE GÜLTEKİN