Kentte 121 yeni okul inşa edilirken, 174 okulda bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç, depremden bu yana 121 okul ve 2 bin 825 dersliğin öğrencilerin hizmetine sunulduğunu belirtti. Kılınç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle başlatılan okul yapımı ve güçlendirme çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Depremlerde orta hasar alan okullara güçlendirme yapılarak eskisinden daha dayanıklı hale getirildi. Çatılardan kapılara, tesisattan dış cepheye kadar pek çok noktada yenileme yapılan 174 okulun hazırlıkları da tamamlandı. 8 Eylül’de kapılarını açacak olan okullar, 705 bini aşkın öğrenciyi modern ve güvenli bir eğitim ortamında karşılayacak.

Özellikle Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde yoğun şekilde yürütülen çalışmalarla depremden etkilenen bölgelerdeki okulların büyük ölçüde yenilendiğini belirten Kılınç, sürecin devletin güçlü desteğiyle yürütüldüğünü ifade etti.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Kılınç, “Okullarımızın tatile girmesiyle birlikte 2025-2026 yılı için hazırlıklara başladık. Onarım ihtiyacı olan 233 okulumuzda 4 bin 800 dersliği kapsayan çalışmalar yürütüldü. Öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim yılında kendi binalarında en iyi koşullarda eğitime başlamaları için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Depremden sonra büyük bir seferberlik başlatıldığını hatırlatan Kılınç, “6 Şubat depremlerinden bugüne kadar Gaziantep’imizde 121 okul ve 2 bin 825 derslik öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Ayrıca 108 okulun yatırımı da devam ediyor. Öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitime erişimi konusunda devletimizin desteğini yanımızda hissediyoruz” diye konuştu.

Adana’da Yürek Burkan Veda: 8 Aylık Bebeğin Bereli Uğurlaması Herkesi Ağlattı!
Adana’da Yürek Burkan Veda: 8 Aylık Bebeğin Bereli Uğurlaması Herkesi Ağlattı!
İçeriği Görüntüle

Kılınç, yeni eğitim-öğretim dönemine geçen yıla kıyasla çok daha güçlü bir altyapı ve daha modern imkanlarla girdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA