Aydın ve İzmir’in verimli topraklarında yetişen lezzetli çilekler artık Türkiye’nin dört bir yanına gönderilirken, İspanya’ya kadar ihracatı yapılıyor.

Yaylada çilek üretimi yapan Mustafa Göven, ürünün çiftçilere önemli bir gelir kaynağı sağladığını belirterek, “Çilek gelir olarak daha iyi getirisi var ve daha güzel. Bu yıl ortalama 100–120 TL civarında alındı. Bir dönümden ortalama 1,5 ton, serada ise 3 ton verim alınabiliyor. Eksi 3 dereceye kadar dayanıklı bir ürün” dedi.

Dev Adım! Adana TB ile Sivas TB Artık Kardeş Borsa
Dev Adım! Adana TB ile Sivas TB Artık Kardeş Borsa
İçeriği Görüntüle

Göven, yetiştirdikleri çileklerin Bodrum, Fethiye, Marmaris, Giresun ve hatta İspanya gibi yerlere ulaştığını vurgulayarak, “Soğuk hava araçlarıyla taşınan çilekler manav ve hallere de veriliyor. Muğla bölgesinde daha çok otellere gönderiyoruz. Pazar sorunumuz yok, talep çok fazla. Ancak bu yıl rekolte düşüklüğü yaşandı” ifadelerini kullandı.

Yaylada üretimin Mayıs ayında başladığını ve Kasım’a kadar devam ettiğini anlatan Göven, kış çileğinin ise Kasım’dan Haziran’a kadar sürdüğünü belirtti. Yaz aylarında talebin arttığını söyleyen Göven, “Çilek yetiştirmekte zorlandığımız dönemler oluyor” diye ekledi.

Kaynak: İHA