Adana ZMO Başkanı Açıkladı: Sürdürülebilir Üretim İçin En Az 41-42 TL
Adana ZMO Başkanı Açıkladı: Sürdürülebilir Üretim İçin En Az 41-42 TL
İçeriği Görüntüle

TOPLUMDA KAYGI OLUŞTU
Ayhan Barut, “Temel mesele, hukukun bağımsızlığı ve adil yargılanma hakkıdır. Halkın iradesiyle seçilmiş başkanlarımız, kuru iftiralarla cezalara çarptırılırken asıl darbe, başkanlarımıza olduğu kadar halk iradesine ve adalete vurulmuştur. Bir insanın suçlu olup olmadığına siyasi kimliğine göre değil, somut deliller üzerinden bağımsız mahkemeler karar vermelidir. Özellikle muhalefet belediye başkanlarına yönelik soruşturmalar toplumda ciddi bir adalet ve eşitlik kaygısı oluşturmuştur.” dedi.
KARARI KABUL ETMİYORUZ
Yargının iktidarın da muhalefetin de üzerinde olması gerektiğini vurgulayan YENİ Partili Barut, “Adaletin terazisi bir tarafa eğildiğinde yalnızca sanıklar değil, devletin itibarı da zarar görür. Bizim talebimiz şeffaf yargılama, somut delil, savunma hakkı ve herkes için eşit hukuktur. Başkanlarımızın suçsuzluğuna inanıyor, bu haksız ve hukuksuz kararı kabul etmiyor, bir an önce adaletin tesis edilmesini, başkanlarımızın görevine dönmesini istiyoruz.” diye konuştu.
YARGI YOLU AÇIK
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 7 belediye başkanının da aralarında bulunduğu 5’i tutuklu 200 sanıklı Aziz İhsan Aktaş davasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a 6 yıl 3 ay, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’e 8 yıl 4 ay, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a ise 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Hukukçular, yargı yolunun açık olduğunu belirterek, başkanların İstinaf ve Yargıtaya başvurabileceğini kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi