Hasat döneminde lavanta yağı, sabun, kolonya, mum ve tohum gibi çeşitli ürünler üreten kadınlar, lavanta bahçelerini ziyaretçilere açarak kırsal turizme katkı sağlıyor ve ekonomilerini güçlendiriyor.
Tenkerli Mahallesi’nden Bedia Arı, devlet desteğiyle kurdukları 5 dönümlük lavanta bahçesinde üretim yaptıklarını belirterek, “Devlet desteğiyle lavanta bahçesi kurduk. Her gün yüzlerce kişi geliyor. Gelen bir daha geliyor. Çiçekleri çok severdim. Bu iş emek istiyor ama çok güzel. Lavanta demetlerini 30 TL’den satıyoruz. Çok mutluyuz” dedi.
Bahçesini Türk bayraklarıyla süsleyen Sıla Başer ise lavanta üretimiyle sabun, mum ve lavanta çayı yaptıklarını ifade ederek, “Köyde böyle bir turizm hayal etmezdik ama şu an çok güzel. Ziyaretçiler geliyor, mutlu oluyoruz” diye konuştu.
Gaziantep’ten lavanta bahçelerini gezmeye gelen Rahil Çeren, “Köyde bu kadar güzel bir ortam oluşturulması bizleri çok mutlu etti. Hem tatil yapıyoruz hem de lavantaların mis kokusunda dinleniyoruz” şeklinde konuştu.
Esat Ersin, kendi köyünde de benzer projelerin yapılmasını dileyerek, “Çok güzel yapmışlar. Çocuklar için de alanlar var. Çok beğendim” ifadelerini kullandı.
Kozan’dan Feke’ye gelen Özlem Gür, lavanta şerbetine hayran kaldığını, bahçelerin görselliğinden çok etkilendiğini söyledi. Daha önce de bölgeyi ziyaret ettiğini belirten Özlem Yılmaz ise, “5 yıl önce de gelmiştim. Köyün turizme kazandırılması harika olmuş. Bahçeler görsel bir şölen sunuyor” dedi.