Ağzıkaraca Mahallesi’nde etkisini kısa sürede artıran fırtınada bir tavuk çiftliğinin çatısı yerinden sökülerek yola savrulurken, çiftlikte bulunan yaklaşık 20 bin civciv telef oldu. Uçan çatı nedeniyle 2 otomobil de zarar gördü.

Bölgede üretim yapan 50 dönümlük muz serasında da fırtınanın etkisiyle büyük çaplı hasar meydana geldi. Seranın çelik konstrüksiyon direkleri devrilirken, çok sayıda muz ağacı kökünden söküldü. Fırtınanın geride bıraktığı zarar dron ile havadan görüntülendi.

Ekipler hasar tespiti yaptı

İmamoğlu’nda dün etkili olan sağanak ve şiddetli fırtınanın ardından İmamoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Ağzıkaraca Mahallesi’ne giderek bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı.

46 dönümlük muz serası zarar gördü

İbrahim Tosun’a ait, 50 dönüm arazi üzerine kurulu muz serasının 46 dönümlük bölümünde fırtına nedeniyle büyük hasar oluştu. Şiddetli rüzgârın etkisiyle seranın çelik direkleri devrilirken, muz ağaçlarının bir kısmı köklerinden söküldü.

Amerikalılardan ‘Türkçe’ Şarkı!
Amerikalılardan ‘Türkçe’ Şarkı!
İçeriği Görüntüle

Günlük yaklaşık 8 ton muz üretimi yapılan serada çalışan Ebrar Kekeç, fırtınanın çok kısa sürede etkisini artırdığını belirterek yaşananları şöyle anlattı:

'Her şey 15-20 dakika içinde oldu. Bir anda sis, kara bir bulut çöktü. Bu muz serası 46 dönüm, tamamı gitti. Çok büyük bir zarar var. En az bu serada 50 milyon zarar var şu an'

Çiftliğin çatısı yola uçtu, 20 bin civciv telef oldu

Fatih ve Emre Özdemir’e ait tavuk çiftliğinde de fırtına nedeniyle büyük zarar meydana geldi. Şiddetli rüzgâr, çiftliğin çatısını yerinden sökerek yola savurdu. Çiftlikte bulunan yaklaşık 20 bin civciv telef olurken, uçan çatı nedeniyle tesisin yanında bulunan 2 otomobil de hasar gördü.

Fırtınadan kısa süre önce civcivlere yem verdiğini belirten Fatih Özdemir, yaşananları şöyle anlattı:

'Dün saat 14.30 sıralarıydı. Çok uzun sürmedi. Fırtınayla birlikte bir patlama sesi duydum. Dışarı çıktığımda tavuk kümesinin çatısının yola uçmuş olduğunu gördüm. Bir hortum olduğunu düşünüyorum. Çatıyı alıp yolun ortasına bırakmış. Tavuk kümesinin yanında 2 araç vardı, onlar hasar aldı. 20 bin adet civciv, 1 haftalık civcivlerdi. Şu anda yaklaşık 10-15 milyon liralık bir zarardan bahsediyoruz'

Bölgede fırtınanın neden olduğu zararın boyutunun belirlenmesine yönelik hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA