Toplantıda, festivalin yürütme kurulu üyeleri, danışmanları ve festivalin ana sponsoru Gain’in katkılarıyla bu yıl yapılacak etkinliklerin detayları paylaşıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İsmail Timuçin, “Basın mensuplarımız, Adanamızın saygıdeğer basın temsilcileri. Sesimiz, hayatımızın aynası olan değerli basın mensuplarımız. Adana Büyükşehir Belediyesi 32’inci Uluslararası Altın Koza Film Festivalimizin Adana Basın Toplantısı’na hepiniz hoş geldiniz” diyerek festivalin önemine dikkat çekti.

Festivalin yürütme kurulunun uzun bir çalışma sonucunda oluşturduğu sanatsal içeriği basınla paylaşacaklarını belirten Timuçin, en büyük desteğin Gain Platformundan geldiğini de ifade etti.

“Sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne inanıyoruz”

Timuçin’in ardından söz alan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Güngör Geçer, festivalin barış, özgürlük ve umut temalarıyla hazırlandığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin ekonomik, sosyal ve siyasi olarak zor günlerden geçtiği bu dönemde sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne inanarak festivalimizi barış, özgürlük ve umut temalarıyla planladık. Sinema barıştır, sinema özgürlüktür, sinema umuttur diyerek yolumuza devam ediyoruz.”

Gungor Gecer Altin Koza Konusma

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen doğal taş ve tespih fuarını hatırlatan Geçer, Altın Koza’nın ardından Lezzet Festivali ve tiyatro festivalinin de yapılacağını belirtti.

Menderes Samancılar: “Amacımız barış ve kardeşlik”

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, festivalin iki ana temasının zeytin ağaçları ve özgür Filistin halkı olduğunu söyledi. Samancılar, “Amacımız güzel bir film festivali yapmak. Tek şiarımız barış ve kardeşlik. Kavgasız bir Türkiye istiyoruz” dedi.

Menderes Samancilar

“Adana sinemaya çok yakışıyor”

Festival Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk ise Adana’nın sinemayla özdeşleşmiş bir kent olduğunu belirterek, “Sinema çok yakışıyor Adana’ya. Adana da sinemaya yakışıyor. Bu yıl festival biraz buruk başlıyor ama sinema ağırlıklı, izleme ağırlıklı bir etkinlik olacak” dedi.

Nebil Ozgenturk Altin Koza

Özgentürk ayrıca geçtiğimiz aylarda vefat eden Ali Özgentürk, Şerif Gören ve Filiz Akın anısına özel gösterimler yapılacağını açıkladı.

“Festival ulusal sinema için çok önemli”

Sanat yönetmeni Mehmet Açar, festivalin ulusal sinema için önemine dikkat çekti:
“Festivalin en can alıcı noktası sinemacılarla seyircilerin buluşmasıdır. Ulusal yarışma, festivalin en önemli parçalarından biridir. Bu yıl dört filmin dünya, dört filmin de Türkiye prömiyeri Adana’da yapılacak.”

Peşkeş Çekilemez! Bekir Nennioğlu’ndan 30 Bin TL’lik Zam Kararına Sert Tepki
Peşkeş Çekilemez! Bekir Nennioğlu’ndan 30 Bin TL’lik Zam Kararına Sert Tepki
İçeriği Görüntüle

Mehmet Acar

Gazze’ye özel bölüm

Festivalin program direktörü Esin Küçüktepepınar, dünya sineması seçkisinde özel bir Gazze bölümüne yer verdiklerini açıkladı. Yönetmen Nasser Biraderlerin de davet edildiğini ancak son kara harekâtı nedeniyle katılamadıklarını duyurdu.

Esin Kucuktepepinar

“Altın Koza umuttur, Altın Koza çocuktur”

Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Orhan, festivalin sadece film gösterimlerinden ibaret olmadığını belirtti:
“Altın Koza umuttur, Altın Koza çocuktur. Dezavantajlı bölgelerde eğitim gören beş bin öğrenciyi sinemayla buluşturduk. Her çocuk için bir fidan dikiyoruz. Bu yıl da devam edeceğiz.”

Huseyin Orhan-1

Deprem bölgesine kültürel destek

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, deprem bölgesinde başlatılan proje hakkında bilgi verdi:
“Deprem bölgesinde sanattan uzak kalan vatandaşlarımız için sinema gösterimleri düzenledik. Hatay’dan Gaziantep’e kadar büyük ilgi gördük. Altın Koza artık sadece bir film festivali değil; yönetmenlerin, oyuncuların, yapımcıların ve sinema severlerin buluşma noktası haline geldi.”

Mahmut Gogebakan

Festival, 22-28 Eylül tarihleri arasında çok sayıda film gösterimi, özel etkinlik ve anma programıyla sinemaseverlerle buluşacak.

Muhabir: BERİL ANT