MSR Fuarcılık tarafından organize edilen etkinlik, 28 Eylül’e kadar ziyaretçileriyle buluşmaya devam edecek.

VALİ KÖŞGER: “ADANALILAR SANATI VE FESTİVALİ SEVİYOR”

Açılışta konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger Köşger, kentin bir festival ve fuarlar şehri olduğunu vurgulayarak, şehri bu alanda daha ileriye taşımak için gayret ettiklerini söyledi. Köşger, “Bu salonda gerçekleştirilmiş daha önceki fuarlarla mukayese edildiğinde çok canlı, dinamik bir katılım var. Zorluklara değdiğini görüyorum. Zorluklar var ama enerjisi, katılımı yüksek bir fuar organizasyonu olacağını ve Adanalıların çağdaş sanata ilgi göstereceğini tahmin ediyorum” dedi.

Köşger ayrıca, fuarın aynı dönemde süren Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ile birlikte şehre güçlü bir kültürel dinamizm kattığını belirterek, “Adana'nın hem edebiyat hem sinema hem de çağdaş sanatlar alanında çok yüksek bir potansiyeli var” ifadelerini kullandı.

OYAK Direktörü Turan, Everest  Tırmanışını Başarıyla Tamamladı
OYAK Direktörü Turan, Everest Tırmanışını Başarıyla Tamamladı
İçeriği Görüntüle

GEÇER: “ADANA KÜLTÜRÜN VE YARATICILIĞIN KENTİ OLACAK”

Açılışta söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer ise fuarın, kentin kültür ve sanat yolculuğuna yeni bir bakış açısı kazandırdığını dile getirdi. Geçer, “Hep birlikte ve aynı kararlılıkla Adana'yı kültürün ve yaratıcılığın kenti yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Sanatın toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ve ufuk açıcı olduğunu vurgulayan Geçer, “Adana sanatı en derinden yaşayan şehirlerden biri. Bunun en güncel örneği Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali. Kentin kılcal damarlarına kadar sanatı ve sinemayı ulaştırıyor, mahallelerimizde, ilçelerimizde her gün açık hava film deneyimi sunuyoruz. Düzenlediğimiz çağdaş sanat fuarıyla sanatla olan bağımızı pekiştiriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi