Türkiye’nin 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası’nda yer aldığı karşılaşma, kentte futbolseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Adana’nın Yüreğir ilçesindeki bir kebapçı işletmesinde düzenlenen etkinlikte, milli maç heyecanı kentin meşhur lezzetleri ciğer ve kebap eşliğinde yaşandı. Maç öncesinde ve karşılaşma boyunca katılımcılara ciğer ve kebap ikram edilirken, işletmede milli maç atmosferine uygun bir ortam oluşturuldu. Futbolseverler, hem yemeklerini yedi hem de karşılaşmayı dev ekrandan takip etti.

İHA muhabirine konuşan Kebapçı Yaşar Aydın, 'Adanalılar her zaman güne ciğerle başlar ve ciğer günün en güzel başlangıcıdır. Milli maç içinde böyle bir organizasyon yaptık. Dev ekran kurduk ve Adanalılar geldi hem ciğer yediler, hem kebap yediler hem de hep birlikte maçı izledik. İnşallah şampiyon oluruz' dedi.

Vali Mustafa Yavuz’dan Jandarma’ya Anlamlı Mesaj!
Vali Mustafa Yavuz’dan Jandarma’ya Anlamlı Mesaj!
İçeriği Görüntüle

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Volkan Ayan ise duygularını, 'Çocuklarım ve dayımla maçı izlemeye, ciğer yemeye geldik. Adana'da her şey ciğerle başlar. Sabahın ilk ışıklarıyla ciğer sefası yapıyoruz. Her zaman gün Adana'da ciğerle başlar, kutlamalarda ciğerle başlar' ifadeleriyle dile getirdi.

Bir başka vatandaş Efe Taşkın da, 'Hem milli heyecan hem de güzel bir lezzet. Adana'da gün ciğerle başlıyor. Bu bizim farkımız, sabah ciğerle başlar, gece şırdanla biter' diye konuştu.

Öte yandan, Adana’nın Kozan ilçesinde de milli maç heyecanı yaşandı. Kozan Belediyesi ev sahipliğinde Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda kurulan dev ekranda vatandaşlar karşılaşmayı takip etti. Kozan Belediyesi tarafından katılımcılara çorba ve simit ikram edildi.

Kaynak: İHA