Adana’nın gelişimi için büyük bir çaba harcandığını belirten Karalar, şehrin geleceği için atılan adımların önemine dikkat çekti. Yaklaşık iki yıldır süren hızlı tren projesinin, Adana ve çevresindeki sanayi bölgeleri için önemli bir avantaj sağlayacağını söyleyen Karalar, “Yumurtalık ve Ceyhan’daki sanayi yatırımları için bu proje büyük bir fırsat olacak. Hızlı tren projesi, bölge ekonomisinin gelişimine katkı sağlayacak ve Adana’yı kalkındıracaktır” dedi.
Ancak, projeye bağlı olarak Seyhan Nehri’ne verilen suyun kesilmesinin şehir halkında olumsuz etkilere yol açtığını belirten Başkan Karalar, bu durumun kokulara ve sivrisinek sorunlarına yol açtığını ifade etti. Karalar, “Nehrin kesilmesi hoş bir görüntü oluşturmasa da bu sorunu aşacağız. Yazın sivrisinek sorunuyla karşılaştık, hatta ben bile iki kat ilaç kullanmak zorunda kaldım. Ancak bu yıl bu tür sıkıntılar yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Çabaları
Karalar, belediye olarak bu zorlu süreci atlatmak ve şehri geliştirmek adına büyük çaba harcadıklarını vurguladı. Şehirdeki gelişim sürecinin geçmişte bazı gerilemeler yaşasa da şimdi hızlı bir şekilde ilerlediğini ve bölgenin geleceği için umut verici olduğunu belirtti.
Seyhan Nehri’nin suyu ile ilgili yaşanan sıkıntılar çözülse de, bölgede karşılaşılan başka bir sorun da mülkiyet anlaşmazlıklarıydı. Karalar, bazı yolların mülkiyet durumuyla ilgili yanlış anlamalar olduğunu ve Fuzuli Caddesi'nde bulunan köprünün altındaki yolun belediyeye ait olmadığını belirtti. Ancak, bu tür sorunların artık Adanalıların gündeminden çıktığını ifade eden Başkan Karalar, “Adana’da ne yapılırsa yapılsın insanlar ‘Bunu da Zeydan Karalar yapsın’ diyor. Bu bana duyulan güvenin bir göstergesidir ve beni mutlu ediyor” dedi.
Adana'nın Kalkınması İçin Hedefler Büyüyor
Başkan Karalar, bu projelerle sadece ulaşım altyapısının değil, şehrin genel ekonomik ve çevresel yapısının da büyük bir dönüşüm geçireceğini söyledi. Hızlı trenin tamamlanmasının ardından bölge halkının yaşam kalitesinin artacağına inandığını belirten Karalar, projeyle birlikte Adana’nın gelişimine ivme kazandırılacağını dile getirdi.