Sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlıklara akın eden vatandaşlar, hayatını kaybeden yakınlarının kabirleri başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti. Ziyaretler esnasında duygusal anlar yaşandı.
Özellikle 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların kabirleri başında gözyaşları döküldü. Yakınlarını kaybeden aileler, yanlarında getirdikleri çiçekleri ve dualarıyla sevdiklerinin mezarlarını ziyaret ederek duygusal anlar yaşadı.
KABASAKAL MEZARLIĞI’NDA YOĞUNLUK YAŞANDI
Adana’nın en büyük mezarlıklarından biri olan Kabasakal Mezarlığı’nda sabah saatlerinden itibaren araç ve yaya yoğunluğu oluştu. Vatandaşlar hem araçlarıyla hem de toplu taşıma ile mezarlıklara ulaşmaya çalışırken, yoğunluk nedeniyle zaman zaman giriş ve çıkışlarda aksamalar yaşandı.
Adana Büyükşehir Belediyesi, arefe günü nedeniyle vatandaşların mezarlıklara kolaylıkla ulaşabilmesi için özel otobüs seferleri düzenledi. Belediyeye bağlı toplu taşıma araçları, şehir genelinde çeşitli noktalardan Kabasakal, Asri, Buruk ve diğer mezarlıklara ulaşım sağladı.
Mezarlık çevresinde görev yapan zabıta ve trafik ekipleri, araç trafiğini yönlendirmek ve yaya güvenliğini sağlamak için yoğun mesai harcadı.




