Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda konuşan Adana Şube Başkanı Ferhat Güvel, genel kurulların yalnızca geçmiş dönemin değerlendirilmesi olmadığını, aynı zamanda mesleğin geleceğinin birlikte şekillendirildiği en önemli demokratik ortamlar olduğunu vurguladı.

Güvel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Günümüzde harita mühendisliği; akıllı şehirlerden afet yönetimine, ulaştırma ve enerji projelerinden sismik yer kabuğu hareketlerine, endüstriyel deformasyon ölçülerinden madencilik ölçmelerine, 3 boyutlu restorasyon projelerinden planlama ve kentsel dönüşüm projelerine tarım ve ziraat projelere kadar bir çok projeye veri üretimi sağlayan stratejik bir meslek haline dönüşmüştür.

Barajlar, karayolları, demiryolları, GES, HES ve RES gibi büyük ölçekli projelerde doğru ve güncel mekânsal verinin üretilmesi harita mühendislerinin sorumluluğu büyüktür.

Mesleğimiz; köklü klasik bilgi birikimini, hızla gelişen modern teknolojilerle birleştiren; sürekli gelişen ve dönüşen güçlü bir mühendislik alanıdır. Bizler harita mühendisleri olarak mesleğimizin değerini bilmeli, mesleki etik ve sorumluluk bilinciyle hareket etmeli ve her ortamda mesleğimizi yüceltecek bir duruş sergilemeliyiz.

Sadullah Kısacık’tan Sel Tepkisi: Adana’ya Tek Bir İş Makinesi Bile Gönderilmedi
Sadullah Kısacık’tan Sel Tepkisi: Adana’ya Tek Bir İş Makinesi Bile Gönderilmedi
İçeriği Görüntüle

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şubemiz; Adana, Gaziantep, Mersin, Hatay, Osmaniye, Niğde ve Kilis olmak üzere 7 ilde yaklaşık 1700 üyeyle faaliyet göstermektedir.

Adana Şube Yönetimi olarak, göreve başlar başlamaz iki yıllık çalışma dönemimizi kapsayan yıllık ve dönemsel çalışma takvimini oluşturacağız.”

Genel kurulda seçimlere tek liste ile gidildi. Yapılan oylama sonucunda Ferhat Güvel yeniden başkanlığa seçilirken, Feyzullah Desteli Şube 2. Başkanı, Ahmet Ferhat Yurtçu Şube Sekreteri, Dilek Bozkurt ise Şube Saymanı oldu. Mehmet Çağlar Barutçu, İbrahim Yakşi ve Çetin Çetiner de yeni dönemde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapacak.

Kaynak: BÜLTEN