Hayırseverin babası Arif Kurt ile annesi Mercan Kurt’un isimlerini taşıyan caminin açılışına yoğun katılım oldu.
Fevzipaşa Mahallesi’nde inşa edilen caminin açılış törenine Adana Valisi Mustafa Yavuz’un yanı sıra Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, İl Müftüsü Mehmet Taşcı, kamu kurumlarının temsilcileri, İş İnsanı Recep Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cuma namazı öncesinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Vali Mustafa Yavuz, caminin Adana’ya hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Vali Yavuz, camide ibadet edecek vatandaşların kazanacağı sevabın yanı sıra eserin yapımına katkı sağlayan hayırseverin de bundan sevap kazanacağını ifade etti.
Mustafa Yavuz, “Bugün burada sağımızda, solumuzda ve karşımızda evlatlarımız var; inşallah bu camide Kur'an kursuna gelecek ve Allah'ın kelamını öğrenecekler. Hayırsever İş İnsanımız Recep Bey'in amel defteri de bu vesileyle hep açık kalacak. Tüm hemşehrilerimiz ve cemaatimiz adına kendisinden Allah razı olsun diyorum.” dedi.
“Bu caminin Adana’daki diğer hayırseverlere de örnek olmasını temenni ediyorum”
Yapılan hizmetten doğacak sevapların camiye isimleri verilen Arif Kurt ve Mercan Kurt’un amel defterine de yazılacağına inandığını belirten Vali Yavuz, hayırsever Recep Kurt’un anne ve babasına rahmet diledi.
Vali Mustafa Yavuz, “Çünkü onlar böyle hayırlı bir evlat yetiştirmişler. O da bugün hayırsever bir iş insanı olarak bu güzel esere imza atmıştır. Hayırseverimizin kıymetli anne ve babasına Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün burada bizi yalnız bırakmayan, bu anlamlı günde yanımızda olan tüm cemaatimize teşekkür ediyorum. Cumanız mübarek, eserimiz hayırlı ve uğurlu olsun. Bu caminin, Adana'mızdaki diğer hayırsever iş insanlarımıza da örnek olmasını; onların da yeni camiler ve Kur'an kurslarıyla şehrimize yeni eserler kazandırmasını temenni ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından dualar edildi ve Hacı Arif Mercan Camii ibadete açıldı. Vali Mustafa Yavuz ve beraberindeki protokol üyeleri, vatandaşlarla birlikte cuma namazını eda etti.




