Peşkeş Çekilemez! Bekir Nennioğlu’ndan 30 Bin TL’lik Zam Kararına Sert Tepki
Peşkeş Çekilemez! Bekir Nennioğlu’ndan 30 Bin TL’lik Zam Kararına Sert Tepki
İçeriği Görüntüle

Kurban Bayramı öncesi Pozantı Belediyesi denetimlerini sıkılaştırdı. Dün kurban satış alanlarını denetleyen Pozantı Belediyesi zabıta ekipleri bugün de market ve fırınlarda denetim yaptı.

EKMEKLERİN GRAMAJLARI KONTROL EDİLDİ

Pozantı Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren market ve fırınlarda çok yönlü denetimler yaptı. Denetimlerde özellikle halk sağlığı ve tüketici hakları ön planda tutuldu. Fırınlarda gerçekleştirilen kontrollerde ekmek ve diğer unlu mamullerin gramajları titizlikle ölçüldü. Mevzuata uygun olmayan eksik gramajlı ürünler tespit edilirse, işletmelere cezai işlem uygulanabileceği bildirildi.

Ayrıca hijyen konusunda da sıkı denetimler yapıldı. Fırınların üretim alanlarında temizlik, çalışanların kişisel hijyen koşulları ve genel iş yeri düzeni kontrol edildi. Hijyen kurallarına uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapılarak eksiklerin giderilmesi için süre tanındı.

MARKETLERDE TARİH VE ETİKET DENETİMİ

Zabıta ekipleri, fırınların ardından ilçe genelindeki marketlerde denetimlerine devam etti. Denetimlerde özellikle raflardaki ürünlerin son kullanma tarihleri incelendi. Tarihi geçmiş ya da etiketi eksik ürünler konusunda işletmelere uyarılar yapılırken, tüketici sağlığını riske atacak herhangi bir durumda idari işlem uygulanabileceği vurgulandı.

Etiket fiyatları da denetimin önemli bir ayağını oluşturdu. Ürünlerin raf etiket fiyatları ile kasa fiyatlarının uyumlu olup olmadığı kontrol edildi. Fiyat farklılıkları veya yanıltıcı indirim etiketlerine karşı işletmelere yasal çerçevede bilgilendirme yapıldı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Pozantı Belediyesi’nden söz konusu denetimlerle ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Pozantı Belediyesi Zabıta ekiplerimiz, Kurban Bayramı öncesinde ilçe genelindeki fırınlarda gramaj ve hijyen, marketlerde ise son tüketim tarihi ve etiket kontrolleri gerçekleştirdi.” ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: BERİL ANT