Gerçek Adana kebabının yalnızca zırhla çekilen kuzu etinden yapıldığını vurgulayan Yağmur, “Gerçek Adana kebabının altına kıyma saplandıktan sonra bir şiş koyulur. Neden? Çünkü o kıyma ocağa dökülmesin diye. Yani, piştikten sonra şişten çekerken yavaşça bulgur gibi dağılması gerekir. Eğer o kebapta kıyma dağılmıyorsa, ben onda art niyet ararım. Belki karbonat, belki hamur, belki ekmek vardır içinde. Neden? Tutsun diye. Ama gerçek kıyma dağılır; bulgur gibi dağılır" sözleriyle, lezzetin doğallığına dikkat çekti.

Adana kebabının yalnızca sırt etinden ve kuzu etinden yapılması gerektiğini belirten Yağmur, farklı et karışımlarına ve katkı maddelerine karşı uyardı. “Kuzu eti haricinde hiçbir et kebabın içine girmez. Bu kebap, mutlaka sırt etinden yapılır. Ve eğer o kıyma, şişten çekerken dağılıyorsa, işte o gerçek Adana kebabıdır. Ama kıyma dağılmıyorsa, elle kıymayı açıp içine soğanını, biberini yerleştiriyorsanız ve kıyma kendi kendine kapanıyorsa. Bu kıyma değildir. Bu Adana kebabı hiç değildir” diyerek sözlerine son verdi.
Adana Kasaplar Odası, vatandaşları sahte kebaplara karşı bilinçli olmaya davet ederken, gerçek lezzetin püf noktalarını da gözler önüne serdi.





