Adana’nın denize kıyısı olan ilçelerinden Karataş’ta sahildeki kaçak yapılar yıkılmıştı. Sahildeki kaçak yapıların yıkılmasının turizm için Karataş’a gelen vatandaşları mağdur ettiği öne sürülerek eleştirilmişti. Karataş Kaymakamlığı bölgede turizmi canlandıracak yeni gelişmeyi duyurdu. 250 yatak kapasiteli 5 ya da 4 yıldızlı tesis yapımı için 49 yıllığına tahsis edilecek arazinin 4 bin 885 metrekare olduğu belirtildi.
Adana’nın Karataş ilçesi İskele Mahallesi’nde yer alan hazine arazisine yapılacak tesis için yatırım maliyeti 4 yıldızlı otel için 191 milyon TL, 5 yıldızlı otel içinse 277 milyon TL olarak kaydedildi. Müzakere başlangıç bedeli 50 milyon TL olarak bildirilirken müzakere teminatı olarak 10 milyon TL, başvuru teminatı ise 2 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.
Bölgedeki altyapı durumu ise şu ifadelerle açıklandı:
“Yerleşmede mevcut bulunan içme-kullanma suyu, kanalizasyon, elektrifikasyon, telekomünikasyon vb. kentsel altyapı hizmetlerinden yararlanılacaktır. İhtiyaca cevap vermeyen veya yenilenmesi gereken kentsel altyapı hizmetleri Belediye, ilgili kamu kurumları ve/veya yatırımcılar tarafından yapılacak veya gerekli maddi katkı sağlanacaktır.”
Karataş Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Karataş’ta turizme yatırım zamanı. Tarihî, doğal ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken Karataş, sürdürülebilir turizm yatırımları için büyük fırsatlar sunuyor. Ulaşım imkânlarının gelişmesiyle birlikte, Karataş kıyıları ve sahil bandı, bölgenin cazibe merkezi olmaya aday.” sözlerine yer verildi.