İki adayın yarıştığı seçimde mevcut başkan Av. Volkan Böke, 2 bin 339 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Adana Barosu’nun 34. Dönem Olağan Genel Kurulu ve Baro Başkanlığı seçimleri, Seyhan Oteli’nde gerçekleştirildi. 10 Ekim Cumartesi günü yapılan genel kurulun ardından 11 Ekim Pazar günü sandık başına giden avukatlar, yeni dönemde görev yapacak baro başkanını belirledi.

Resmî olmayan sonuçlara göre mevcut başkan Av. Volkan Böke 2 bin 339 oy alırken, diğer başkan adayı Av. Battal Özer bin 293 oyda kaldı. Yaklaşık 3 bin 632 avukatın oy kullandığı seçimde Böke, rakibine bin 46 oy fark atarak yeniden başkan seçildi.

Genel kurulda faaliyet raporları görüşüldü

Adana Barosu’nun 34. Dönem Olağan Genel Kurulu’na Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Danışmanı Av. Veli Küçük ile önceki dönem baro başkanlarından Av. Ziya Yergök, Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Av. Necati Erdem ve Av. Semih Gökayaz’ın yanı sıra çok sayıda avukat ve davetli katıldı.

Genel kurulda Divan Başkanlığına Av. Necati Erdem seçildi. Divan Başkan Vekilliğini Av. Filiz Feyhan Aksoy Karakoç üstlenirken, Av. Özge Yüksekbaş ve Av. Hatice Uçar divan üyesi olarak görev yaptı.

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve hayatını kaybeden avukatlar anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Genel kurulda 33. Dönem Baro Yönetiminin faaliyet raporu, gelir-gider hesapları ve Denetleme Kurulu raporu ele alındı. Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile Denetleme Kurulu raporu ayrı ayrı oylanırken, oylama sonucunda 33. Dönem Yönetimi ibra edildi.

Toplantıda söz alan avukatlar da mesleki konulara ilişkin görüş, öneri, dilek ve temennilerini paylaştı.

18 sandıkta oy kullanıldı

Genel kurulun ardından 11 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde avukatlar, yeni dönem yönetimini belirlemek üzere oy kullandı. Baro bünyesinde kurulan 18 sandıkta gerçekleştirilen oy verme işleminin tamamlanmasının ardından oylar sayıldı.

Resmî olmayan sonuçlara göre Av. Volkan Böke 2 bin 339 oy, Av. Battal Özer ise 1.293 oy aldı. Böylece Böke, Adana Barosu Başkanlığı görevine yeniden seçilerek güven tazeledi.

Böke’den birlik ve beraberlik mesajı

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Divan Başkanı Av. Necati Erdem, seçimin centilmence ve Adana Barosu’na yakışır bir atmosferde gerçekleştiğini belirterek her iki adayı da tebrik etti. Erdem’in adaylara sırayla söz vermesinin ardından yeniden başkan seçilen Av. Volkan Böke, teşekkür konuşması yaptı.

Böke, seçim sürecinin demokratik bir atmosferde tamamlandığını belirterek şunları söyledi:

“Hep birlikte bir demokrasi şölenine tanıklık ettik. Adana Barosu 34. Dönem Olağan Genel Kurulu ve seçimlerimizi tamamladık. Öncelikle, başkanlık seçimlerinde aday olan değerli meslektaşım Av. Battal Özer’e ve kurullarda aday olan kıymetli meslektaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Ortaya çıkan seçim sonuçları, üzerimizdeki sorumluluğun daha da arttığını gösteriyor. Bu sorumluluğun bilinciyle, Adana Barosu’nun tarihsel kimliğine yakışır şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde 34. Dönem çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Adana’da Objektiflerden Yansıyan Hikâyeler Sergiye Dönüştü
Adana’da Objektiflerden Yansıyan Hikâyeler Sergiye Dönüştü
İçeriği Görüntüle

“Bizim anlayışımızda grupçuluk yok”

Yeni dönemde ortak değerler etrafında çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Böke, yönetim kurulu üyelerine, baro komisyonlarında ve kurullarında görev alan meslektaşlarına teşekkür etti.

Böke, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bizim anlayışımızda grupçuluk yok. Hepimizin ortak paydası Adana Barosu ve savunduğumuz değerlerdir. Amacımız, bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirerek mesleğimizin onuruna yakışır bir çalışma dönemi geçirmektir. Dönemde birlikte çalıştığımız yönetim kurulu üyelerimize, komisyonlarda görev alan meslektaşlarımıza, delegelerimize, Disiplin ve Denetleme Kurullarımızda görev yapan arkadaşlarımıza ve çalışmalarımıza destek veren tüm meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün elde ettiğimiz sonucun arkasında, birlikte yürüttüğümüz çalışmaların ve gösterilen emeğin önemli bir payı var. Bu emeğin hakkını teslim etmek, hepimiz için bir sorumluluktur. Adana Barosu, öncü kimliğiyle, hak odaklı çalışma anlayışıyla, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunma kararlılığıyla yoluna devam edecektir. Çünkü baroların varlık sebebi, hukukun üstünlüğünü korumak, insan haklarını savunmak ve adaletin gerçekleşmesine katkı sunmaktır. Bu anlayışla 34. Dönemde de birlik ve beraberlik içerisinde çalışmayı sürdüreceğiz. Hepinizi saygıyla selamlıyor, teşekkür ediyorum.”

Başkan adayı Av. Battal Özer de seçimlerin ardından meslektaşlarına teşekkür ederek Av. Volkan Böke’yi tebrik etti ve kendisine başarılı bir dönem geçirmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: BÜLTEN