453 yıldır odun ve katı yakıtlarla ısıtılan tarihi hamam, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyon sonrası doğal gazla ısıtılmaya başlandı. Hamamın doğal gaz dönüşümü, Sivas Anıtlar Kurulu’nun onayıyla gerçekleştirildi. Geçmişte odun dumanı nedeniyle havayı kirleten hamam, artık çevre dostu yeni sistemiyle hem sıcak hem de temiz bir ortam sunuyor.

Hamam işletmecisi Tahir Beyazıt, 453 yıllık tarihi yapının mermer işçiliğiyle dikkat çektiğini belirterek, şunları söyledi:
"Ali Paşa Hamamı 453 yıldır halka hizmet ediyor. Katı yakıt ve kömürle ısınıyordu. Şehir merkezinde olan hamam herkese zehir saçıyordu. Vakıflar bölge müdürlüğü ve anıtlar kurulunun kararıyla hamam tamamen yeni yüzüyle hizmete sunulmuştur. Alttan ısıtma ve doğal gaz sistemine geçilmiştir. Hamam olarak Türkiye’de 5 eserden biridir. Mermer taşından yapılmış harika bir eserdir."

Küçük Ellerden Büyük Eserler: Kozan’da Renkli Sergi Büyüledi!
Küçük Ellerden Büyük Eserler: Kozan’da Renkli Sergi Büyüledi!
İçeriği Görüntüle

Düzenli olarak hamama gelen vatandaşlar, restorasyon sonrası doğal gazla yeterli ısınma sağlanamayacağı yönündeki tereddütlerinin yersiz olduğunu, içeride eskisi gibi sıcak bir ortam bulduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA