Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adıyaman’da, özellikle gıda sektörü yüksek sıcaklıktan olumsuz etkileniyor. Çiğköftenin sıcak hava nedeniyle kısa sürede bozulmasının önüne geçmek isteyen esnaflar, artık çiğköfteyi buzla yoğurarak daha dayanıklı ve serinletici bir lezzet sunuyor.

Çiğköfte ustası Ahmet Arslantaş, artan sıcaklıkların etkisiyle klasik yöntemlerin artık yeterli olmadığını vurguladı:

"Çiğköftelerimiz, zaten hava 45 derece sıcaklık gösteriyor ama 50 derecenin üzerinde hissedilen bir sıcaklık var şuanda Adıyaman’da. Normalde çiğköfte tezgahları soğutmalı sistem oluyor. Şuan soğutma sistemleri yetersiz kaldığı için ek olarak buzla yoğuruyoruz çiğköftelerimizi. Herhangi bir mağduriyet yaşanmasın diye."

Vatandaşlar ise buzlu çiğköftenin hem sağlık hem de lezzet açısından daha avantajlı olduğunu belirtti:

"Çiğköfte sıcağa dayanıklı bir yemek değil. Geliyoruz buraya, ustamız ekstra soğutma sistemi olmasına rağmen içerisine buz da ilave ediyor. Daha ferahlatıcı bir tadı oluyor. En azından sıcak bir tat gelmiyor ağzımıza."

Öte yandan sadece çiğköfteciler değil, diğer esnaflar da aşırı sıcaklara karşı önlemler geliştiriyor. Adıyaman’da birçok işyeri, müşterileri serinletmek amacıyla su fıskiye sistemleri kurarak çözüm üretmeye çalışıyor.

Yatılı Okulda Duygulandıran Anlar: Sağlıkçılar Çocukların Yüzünü Güldürdü!
Yatılı Okulda Duygulandıran Anlar: Sağlıkçılar Çocukların Yüzünü Güldürdü!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İHA