MESTER adına yarışma hakkında bilgi veren Ali Avgın, “Medeniyetimizin en zarif ifadesi olan edebiyatı yaşatma ve yeni kalemleri keşfetme yolunda attığımız adımlardan birinin meyvelerini toplamak üzere buradayız. Anası sponsorumuz MADO'nun değerli destekleriyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Mester MADO Ülke Geneli İkinci Hikaye Yazma Yarışması'nı başarıyla tamamlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından bizlere ulaşan 275 eser, Türk edebiyatının geleceğine olan sarsılmaz inancımızı bir kat daha tazeledik” dedi.
Yarışmanın jüri üyelerinden Ramazan Avcı ise hikaye yarışmalarının genç yazarlara sağladığı katkıya dikkat çekerek, “Hikaye yazma yarışmaları yalnızca bir yarışma değil, edebiyatın genç kalemleri açtığı pencerelerdir. Bu pencereden bakan her yazar adayı, kendi dünyasını, hayallerini ve düşüncelerini özgün bir biçimde dile getirme fırsatı bulur. Yarışmalar, yazarlık yolunda ilk adımlarını atanlara cesaret verir” ifadelerini kullandı.
MADO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kanbur da kültürel etkinliklere verdikleri önemi vurguladı:
“Biz de MADO olarak bu sanata ve edebiyata destek olmaktan gurur duyuyoruz. Şehrimiz dondurmanın başkentidir. Hem Türkiye’de hem de dünyada şehrimizin adını duyurmak vaktimiz vardır. Bunu da en iyi şekilde anlatabilmek için lezzet elçiliği yapıyoruz ve yanı sıra kültürel faaliyetlerle kentimizin adını duyurmaya çalışıyoruz. En çok bizi mutlu eden konulardan biri de bu yarışmadır. Yarışmada ödül alan tüm yarışmacı arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Eser sahiplerine de çok teşekkür ediyorum.”
MADO Sarayı’nda gerçekleşen törende konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren katılımcılara ödülleri takdim edildi.





