Aracının kontağını çevirmeyen sürücü, olası motor arızasından kurtuldu. O anları sosyal medyada paylaşan sürücünün videosu 2 milyondan fazla izlendi.
Yakıt almak için istasyona giren sürücü, pompacıdan deponun doldurulmasını istedi. İşlem tamamlandığında aracına mazot yerine benzin konduğunu fark eden sürücü, hemen kontağı çalıştırmayarak büyük bir zararı önledi ve aracı çekiciyle servise götürdü. Yaşananlar, sosyal medyada paylaşılarak kısa sürede büyük ilgi topladı.
Sürücü, “Pompacılar dalgın olabiliyor, bu yüzden yakıt alırken sürücüler de dikkat etmeli. Kontağı çalıştırmadığım için araç hasar görmedi. Aracın çalıştırılmadan fark edilmesi çok önemliydi” dedi.
Yanlış yakıtın temizlenmesinin 8 saat sürdüğünü belirten sürücü, “Aracım dizel. Benzin konulduğunda motor ve enjektörler ciddi hasar görebilirdi. Neyse ki zararımı karşıladılar. Sadece zaman kaybım oldu. Benim tavsiyem; sürücüler mutlaka fişi kontrol etsin ve yanlış yakıt konulursa kesinlikle kontağı açmasınlar” ifadelerini kullandı.
Yanlış konulan 54 litre benzin, serviste tahliye edilerek sürücüye teslim edildi.




