Engellilere Büyük Engel: Belediye Rampayı Böyle Kullanılmaz Hale Getirdi!
Engellilere Büyük Engel: Belediye Rampayı Böyle Kullanılmaz Hale Getirdi!
İçeriği Görüntüle

Hasat edilen buğday taneleri, saatlerce kaynatıldıktan sonra güneş altında kurutuluyor. Kuruyan taneler taş değirmenlerde kabuğundan ayrılıyor ve tekrar güneş altında kurutularak tüketime hazır hâle geliyor. Çiftçiler, ürettikleri siyez bulgurunu restoranlar, işletmeler ve internet üzerinden satışa sunarak geçimlerini sağlıyor.

Siyez üretimi yapan genç çiftçi Yasin Ciğerci, atalarından devraldıkları geleneği sürdürdüklerini belirterek, "12 bin yıllık siyez buğdayımızdan geleneksel yöntemlerle siyez bulguru yapıyoruz. Siyez bulguru çok önemli bir ürün çünkü genetiği değişmeden günümüze kadar gelmiş bir buğdaydan üretiliyor. Buğdayı 3-4 saat krom kazanlarda kaynatıyoruz. Piştikten sonra güneş altında doğal şekilde kurutuyoruz. Kuruduktan sonra taş değirmende bulgur hâline getiriyoruz. Atalarımız nasıl yaptıysa biz de aynı şekilde, geleneksel yöntemlerle devam ettiriyoruz. Atalarımız bize güzel bir emanet bırakmış, bizler de sahip çıkıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA