Adana Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin, ekmek fiyatlarıyla ilgili cukurovametropol.com.tr'ye değerlendirmelerde bulunarak zam beklentisini doğruladı. Başkan Tekin, İstanbul başta olmak üzere birçok ilde ekmek fiyatlarının artış gösterdiğini, Adana’da da benzer bir sürecin yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Zam kararlarının Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması gerektiğini vurgulayan Tekin, Adana’nın da aralarında bulunduğu birçok ilin zam talebinin Ankara’ya iletildiğini belirterek, “Şu an tüm illerin dosyaları Ankara’da bekliyor. Henüz komisyon kurulmadı. Birlik başkanlarımızla görüşeceğiz, süreç netleşecek” dedi.

Yüreğir’de Saha Mesaisi: Demirçalı ve Geçer’den Esnafa Çifte Ziyaret
Yüreğir’de Saha Mesaisi: Demirçalı ve Geçer’den Esnafa Çifte Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Fırıncıların girdi maliyetlerindeki ciddi artışa dikkat çeken Tekin, “Unun çuval fiyatı geçtiğimiz yıl 800 lirayken şu an 1000 lira oldu. Bir torba unda 200 lira artış var. Mazot geçen yıl 45 liraydı, bugün 55 lira civarında. Maya, işçilik, elektrik gibi tüm kalemlerde ciddi bir artış var. Her ürünün fiyatı değişirken, ekmeğin sabit kalması esnafı zor duruma düşürüyor” diye konuştu.

Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının federasyon ve bakanlık görüşmeleriyle belirlendiğini hatırlatan Tekin, Adana’daki tarifeye ilişkin kararın yapılacak toplantı sonrası netleşeceğini söyledi. Tekin, “Hiçbir oda zam yapmak istemez. Ancak mevcut ekonomik şartlarda, maliyetlere gelen zamlar nedeniyle ekmek fiyatının da revize edilmesi gerekiyor. İnsanlar asgari ücretle geçiniyor, emeklilerin durumu ortada. Bunları da göz önünde bulunduracağız” ifadelerini kullandı.

Tekin, ekmeğin kilogram fiyatının 75 TL’yi geçmemesi yönünde genelge bulunduğunu belirterek, fiyat artışlarının hem fırıncı esnafını hem de tüketiciyi mağdur etmeyecek şekilde planlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: BERİL ANT