Üretim süreci, tuzlu suyun yüzeye çıkarılmasıyla başlıyor. Yaklaşık 100 farklı havuza aktarılan su, yaz aylarında güneşin etkisiyle buharlaşıyor ve dibe çöken kristal tuz, titizlikle toplanıyor. Katkı maddesi içermeyen bu tuz, tamamen doğal haliyle çuvallandıktan sonra şehir içi ve şehir dışındaki alıcılara gönderiliyor.

“Şehir içine ve dışına gönderiyoruz”

Köy sakini Yunus Yılmaz, yer altı sularının kaya tuzunu eritmesiyle oluşan bu özel tuzlu suyun yüzde 24’ünün tuz olduğunu belirterek, “Doğal olduğu için üretime fazla müdahale etmiyoruz. Yaz boyunca devam eden bu süreçte havuzlara su bırakıyoruz. Geri kalan su buharlaşıyor ve tuz kalıyor. Daha sonra bu tuzları toplayıp çuvallıyor, isteğe göre şehir içine ve dışına gönderiyoruz” dedi.

“Tuzu alanlar tekrar almak istiyor”

Yılmaz, amaçlarının insanlara doğal ve sağlıklı tuz yedirmek olduğunu vurgulayarak, “Bu tuzu bir kez alan bir daha gelip tekrar almak istiyor. Tansiyona zarar vermediğini söyleyenler oluyor, kendilerini daha zinde hissettiklerini söylüyorlar. Çünkü içinde doğrudan alınabilen 84 farklı mineral bulunuyor. Bu işin maddi yönünden çok, insan sağlığına katkısını önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Adana’da Doğa Alarm Veriyor! Seyhan Nehri’nde Balıklar Kitlesel Olarak Ölüyor!
Adana’da Doğa Alarm Veriyor! Seyhan Nehri’nde Balıklar Kitlesel Olarak Ölüyor!
İçeriği Görüntüle

Mevsim şartlarına bağlı olarak yılda 1 ila 1.5 ton arası üretim yapıldığını belirten Yılmaz, geleneksel yöntemi bozmadan üretime devam ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA