Gönüllüler, oluşturdukları koruma alanındaki hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, koruma alanının yanındaki 7,5 dönümlük araziye bamya ekti. Sipariş üzerine ürünleri toplayan ve satan hayvanseverler, elde ettikleri gelirle hayvanların mama, tedavi ve bakım masraflarını karşılıyor.

Osmaniye’de sokakta yaşaması mümkün olmayan, felçli, görme engelli ya da bakıma muhtaç yaklaşık 170 köpek için kurulan koruma alanı, gönüllülerin büyük çabasıyla ayakta tutuluyor. Mutlu Kuyruklar Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Sultan Başer, koruma alanının yanında bulunan 7,5 dönümlük arazide bamya yetiştirdiklerini ve ürünleri siparişle toplayıp dağıttıklarını söyledi. Başer, “Osmaniye, Türkiye’de bamya üretiminde birinci sırada olduğu için bu ürünü tercih ettik. Ürünlerin satışından elde edilen gelir tamamen koruma alanındaki hayvanların beslenme, barınma, tedavi ve diğer ihtiyaçları için kullanılıyor” dedi.

Koltuk Değneğiyle Başladı, Okul Müdürü Oldu!
Koltuk Değneğiyle Başladı, Okul Müdürü Oldu!
İçeriği Görüntüle

Başer, “Tarlamıza günlük olarak giriyoruz. Siparişleri aldıktan sonra topluyor ve evlere, iş yerlerine teslimat yapıyoruz. Fiyatlarımızı sabitledik, üç çeşit bamya sunuyoruz. Küçük çiçek bamyamız 200 TL, orta boy 100 TL, en büyük olanları ise 50 TL. Şimdiye kadar hiç olumsuz geri dönüş almadık, alanlar memnun kaldı ve tekrar sipariş veriyor” diye ekledi.

Bamya siparişi veren vatandaşlar ise hem doğal ürün tüketmenin hem de sahipsiz hayvanlara destek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kaynak: İHA