Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Murat Karatay, bir zincir marketten aldığı ürünle ilgili yaşadığı durumu sosyal medya hesabından paylaştı.

Karatay, Toros Mahallesi Şehitler Bulvarı üzerindeki A101 şubesinden bir ürün aldığını, ürünü tükettikten sonra son tüketim tarihinin geçtiğini fark ettiğini belirtti. Durumu fark etmesinin ardından yeniden markete giden Karatay, reyonları kontrol ettiğini ve başka ürünlerde de son tüketim tarihinin geçmiş olduğunu gördüğünü söyledi.

Karatay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “1 gün önce A101 marketten kullanım tarihine bakmadan bunu alıyorum, bugün yedikten sonra dikkatimi çekiyor günü geçmiş ve süt ürünü. Daha önce de aynı şubeye şikayetim vardı, hakkınız yok bu şekilde insan sağlığıyla oynamaya” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Market reyonlarında yaptığı kontrolün ardından ikinci bir paylaşım yapan Karatay, birçok ürün grubunda tarihi geçmiş ürünlerin raflarda durduğunu belirtti. Karatay, Alo Gıda 174 hattını aradığını, zabıta birimleriyle görüştüğünü ve Adana Valisi Mustafa Yavuz’a çağrıda bulunduğunu duyurdu.
Karatay, yaşanan olayın ardından üç harfli zincir marketlerin daha sık denetime tabi tutulması gerektiğini belirtti. Halk sağlığını doğrudan ilgilendiren gıda ürünlerinde son tüketim tarihi kontrollerinin düzenli yapılması gerektiğini vurgulayan Karatay, ilgili kurumlara denetimlerin artırılması çağrısında bulundu.





