Engellilere Büyük Engel: Belediye Rampayı Böyle Kullanılmaz Hale Getirdi!
Engellilere Büyük Engel: Belediye Rampayı Böyle Kullanılmaz Hale Getirdi!
İçeriği Görüntüle

Dikenli arazilerde büyük emek harcanarak toplanan kuşburnu, yörede marmelat, reçel ve çay yapılarak tüketiliyor. Şifa deposu olarak bilinen kuşburnunun, özellikle kış aylarında soğuk algınlığına iyi geldiği, kalp ve sindirim sorunlarına da fayda sağladığı biliniyor. Yöre halkı, topladıkları kuşburnunu hem kendileri tüketiyor hem de şehir dışındaki yakınlarına gönderiyor.

Doğadan kuşburnu toplayan Zeynep Şahan, "Burada kızımla gelinimle kuşburnu topluyoruz. Reçelini, çayını yaparız. İstanbul’daki çocuklara göndeririz. Kuşburnu şekere, kalp sağlığına, C vitaminine iyi gelir. Doğal organik kuşburnu soğuk algınlığına da iyi geliyor" dedi.

Nurcan Çetiner ise, "Kuşburnunun faydaları bitmez. C vitaminine, kansızlığa, kalbe, şekere iyi gelir. Kahvaltılık sos, reçel, marmelat yapıyoruz. Her türlü tüketiyoruz. Yozgat’ın vazgeçilmezi olan kuşburnu reçelleri meşhurdur. Reçeller hamur işleriyle süper oluyor. Annem ve yengemle kuşburnu toplamaya geldik. Kuşburnu bu sene pahalı. 16 kilosuna bin 200 lira diyorlar. Biz doğadan topladığımız için kendimiz yapıyoruz. Satmak için yapmıyoruz" sözleriyle kuşburnunun önemine dikkat çekti.

Kaynak: İHA