Yağışın etkili olduğu bölgelerde araçların motor aksamlarının su alması ve çeşitli mekanik sorunların ortaya çıkması, oto tamir servislerine başvuruları artırdı. Sanayi sitelerinde araçlarını onarmak isteyen sürücüler uzun kuyruklar oluşturdu.

“Araçların alt bölümleri ciddi zarar gördü”

Yeşilyurt ilçesinde bulunan Çavuşoğlu Sanayi Sitesi’nde oto bakım ve tamir hizmeti sunan Oğuzhan Gümüş, son günlerde arıza nedeniyle çok sayıda sürücünün kendilerine başvurduğunu ifade etti. Gümüş, “Yağışlar nedeniyle su seviyesi bazı bölgelerde oldukça yükseldi. Araçların alt bölümleri suya maruz kaldı ve özellikle motor, egzoz ve elektrik aksamında ciddi hasarlar oluştu. Birçok müşterimiz yolda kaldıklarına dair bizlere ulaştı. Elimizden geldiğince hızlı şekilde müdahale etmeye çalışıyoruz” dedi.

Adana’da Dev Ağaçlandırma Hamlesi! 25 Bin Fidan Toprakla Buluşuyor!
Adana’da Dev Ağaçlandırma Hamlesi! 25 Bin Fidan Toprakla Buluşuyor!
İçeriği Görüntüle

Talep arttı, ekipler yoğun çalışıyor

Yoğun talep nedeniyle sanayi sitesindeki birçok işletmenin mesai saatlerini uzattığını da belirten Gümüş, bu gibi durumlarda özellikle sürücülerin riskli bölgelerden uzak durması ve araçlarını su dolu yollara sokmamaları gerektiğini hatırlattı.

Meteoroloji yetkilileri ise bölgede aralıklarla sürecek yağışlara karşı vatandaşların dikkatli olması yönünde uyarılarda bulundu.

Kaynak: İHA