Adana’da 24 Nisan’dan beri devam eden Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Festivali’ne Antalya’dan katılan Oğuz Çelikli, el yapımı ürünleri olan keçi boynuzu, çam ve ahu dutu pekmezini Adanalıların beğenisine sundu.

Festivale Antalya’dan katıldıklarını ifade eden Çelikli, “Keçi boynuzu pekmezi, ahu dutu pekmezi ve çam pekmezimiz var. Ürünlerimiz tamamen doğal ve el yapımı. Adana’da ürünlerimizde kampanya yaptık. Normalde 1500 TL olan 3 kavanoz pekmezi 1000 TL’ye sattık. Ayrıca keçi boynuzu tozumuz da var. Pekmezi tüketemeyenler bu şekilde kullanabiliyor ürünü. Pekmezdeki bütün şifa aynı zamanda bu tozda da mevcut.” diye konuştu.

Keçi boynuzu pekmezinin faydalarına da değinen Çelikli, “Keçi boynuzu pekmezi kalp hastalıkları, akciğer hastalıkları gibi birçok hastalığa iyi geliyor. Ayrıca cinsel gücü artırıcı yönü de var. Kemik yapısını güçlendirir. Astım ve broşite iyi gelir. Ayrıca sindirim sistemini düzenleyici ve kanseri engelleyici bir yanı da var.” dedi.

Çam pekmezinden de bilgiler aktaran Çelikli şunları söyledi:
“Bunu da daha çok solunum yolları sıkıntısı çeken insanlara öneriyoruz. Bu ürünler tabi kaşık kaşık tüketilebilecek ürünler değil. Şifa niyetine günde belki 1-2 kaşık aç veya tok karnına içilebilir. Genellikle aç tüketilmesi daha çok öneriliyor. İçerisinde herhangi bir şeker yok. Kendi şekeriyle kaynıyor. O yüzden sağlık açısından tüketilmesinde bir sıkıntı yok.”





