Sarıgeçili, yıl boyunca yürütülen çalışmalarla hem üye sayısında hem de sendikal etkinliklerde önemli başarılara imza atıldığını vurguladı.
2025 yılı boyunca Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin sahada ve medyada etkin bir görünürlük sergilediğini belirten Sarıgeçili, genel merkez öncülüğünde ve şube özelinde yürütülen çalışmaların onlarca habere konu olduğunu, yüzlerce haberle yüzbinlerce kişiye ulaşıldığını söyledi. Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin yalnızca yerel değil, ulusal ve uluslararası gündemlere dair konularda da sorumluluk aldığını ifade eden Sarıgeçili, 2025 yılının sendika açısından ayrı bir yere sahip olduğunu dile getirdi.
“2025 bizim için her anlamda rekorlar yılı oldu” diyen Sarıgeçili, sendikal alandaki başarıların bunun açık göstergesi olduğunu kaydetti.
Üye Sayısında Tarihi Artış
2025 yılında 11. kez Adana’da yetkili sendika olduklarını ve tüm ilçelerde de yeniden yetkiyi aldıklarını belirten Sarıgeçili, üye sayılarındaki artışa dikkat çekerek şu bilgileri paylaştı:
“Görevi devraldığımız 2024 yılı Eylül ayından mutabakat dönemi olan 1 Mayıs 2025 tarihine kadar sendikamıza bin 531 yeni üye kazandırdık. İlk kez 12 bin üye barajını aşarak 12 bin 152 üyeye ulaştık. 2025 yılının ilk gününden son gününe kadar yaptığımız üyelik çalışmalarında sendikamıza bin 643 üye kazandırdık ve şu an Eğitim-Bir-Sen Adana Şubemiz 12 bin 487 üye sayısı ile kendi rekorunu da kırmış durumda. 2026 yılı mayıs ayında gerçekleşecek mutabakat dönemine kadar bu sayıyı çok daha yukarılara taşıyarak gücümüze güç katacağımıza inanıyorum.”
Sosyal, Kültürel ve Yardım Faaliyetleri Öne Çıktı
Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin 2025 yılı boyunca yalnızca sendikal alanda değil, sosyal, kültürel ve insani çalışmalarda da aktif rol aldığını ifade eden Sarıgeçili, yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetleri şöyle anlattı:
“Genel merkezimiz ile uyum içinde rekorlarla dolu bir yıl geçirdik. Genel Başkanımız Ali Yalçın'ın öncülüğünde yürüttüğümüz çalışmalarımızla sendikacılıkta bir tarih yazdık. Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak hemen her ay sendikamıza yeni üye kazandırma konusunda zirvede yer aldık. Bununla birlikte kitap okuma, sinema etkinlikleri, spor turnuvaları, Ramazan şenlikleri, yurt içi ve dışı kültür turları ve Umre programları, yetim giydirme, ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım kampanyaları gibi çok farklı etkinlikler de gerçekleştirdik” dedi.
Sarıgeçili, elde edilen bu başarıların eğitim çalışanlarının sendikaya duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde de aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.





