Elektrik trafolarında meydana gelen arızalar, yaz aylarında vatandaşların en çok elektriğe ihtiyaç duyduğu saatlerde yaşanıyor. Sıcak hava dalgasının etkisiyle klimaya yönelen vatandaşlar, bu yoğun kullanım nedeniyle elektrik şebekesinin zorlandığını ve arızaların arttığını belirtiyor. Uzmanlar ise mevcut altyapının kapasitesinin bu yüksek talebi karşılamakta zorlandığını ifade ediyor.

Çukurova GİAD’da Bin Kişilik Buluşma: İzgören’den Liyakat Vurgusu
Çukurova GİAD’da Bin Kişilik Buluşma: İzgören’den Liyakat Vurgusu
İçeriği Görüntüle

Elektrik dağıtım şirketleri, altyapının güçlendirilmesi ve arızaların önlenmesi için yaz aylarında kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyor. Ancak bu çalışmaların en yoğun elektrik kullanım dönemine denk gelmesi, Adanalıların tepkisini çekiyor. Vatandaşlar, özellikle günün sıcak saatlerinde ve tatil dönemlerinde yaşanan bakım çalışmaları nedeniyle kesintilerle karşı karşıya kalmaktan rahatsızlık duyuyor.

Bakım ve onarım çalışmalarının neden olduğu kesintiler, ticari işletmelerden evlere kadar geniş bir kesimi etkiliyor. Özellikle elektrik kullanımının arttığı öğle ve akşam saatlerinde yaşanan arızalar, günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bu da Adanalıların altyapı iyileştirme çalışmalarının planlanmasında daha duyarlı ve esnek davranılması yönünde beklentilerini artırıyor.

Elektrik altyapısının güçlendirilmesi için yapılan yatırımların ve bakım çalışmalarının yaz mevsimi dışında, daha düşük elektrik talebinin olduğu dönemlerde yapılması gerektiği görüşü sıkça dile getiriliyor. Böylece hem arızaların önüne geçilmesi hem de kesintilerin minimize edilmesi hedefleniyor.

Adana’nın artan nüfusu ve yükselen enerji ihtiyacı, mevcut altyapının yenilenmesini ve kapasitesinin artırılmasını zorunlu kılıyor. Yetkililerin, elektrik trafolarının kapasite artırımı ve teknolojik iyileştirmelerle donatılması için planlamalarını yapması bekleniyor. Aynı zamanda bakım çalışmalarının da elektrik talebinin düşük olduğu dönemlere kaydırılması için çözüm yolları aranıyor.

Muhabir: BERİL ANT