Doğal içeriğiyle şekerli tatlılara alternatif sunan bu geleneksel ürün, özellikle kış aylarında yoğun ilgi görüyor.
Kimi bölgelerde köme, orcik veya şıra olarak da bilinen cevizli pekmezli sucuk; doğal üzüm pekmezi ve ceviz içeriğiyle hem enerji veriyor hem de sindirimi kolaylaştırıyor. Geleneksel yöntemlerle üretilmeye devam eden bu lezzet, sağlıklı yaşamı tercih edenlerin favori tatlısı olmaya devam ediyor.
Adana’dan Türkiye’ye ve dünyaya
Cevizli pekmezli sucuğun önde gelen üreticilerinden biri de Adana’da uzun yıllardır faaliyet gösteren Musko Kuruyemiş. Firma, ürünlerini hem toptan hem de perakende olarak satışa sunarken, online kanallar aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanına ve yurt dışına gönderim yapıyor.
“En güzel, doğal, birinci sınıf üzüm pekmezini kullanıyoruz”
İhlas Haber Ajansı’na konuşan firmanın Müşteri Temsilcisi Muhammed Ali Özbek, üretimde geleneksel yöntemleri sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:
“Cevizli pekmezli sucuk bizim kendi ürettiğimiz; toptan, perakende ve online olarak satışını yaptığımız bir ürün. Her sene eylül ayından itibaren bu ürüne çok yoğun talep oluyor. Kullandığımız ceviz ve pekmezin kalitesiyle ürünümüz çok beğeniliyor. Türkiye'nin dört bir yanına ve yurt dışına toptan satış ile gönderim sağlıyoruz. Bu sene ürüne talep geçen yıllara göre daha da fazla. Kendi mağazalarımızda perakende müşterilerimiz de bu ürünü çok beğenerek alıyorlar. Ayrıca online satış ile direkt fabrikamızdan müşterilerimizin adresine taze taze gönderim yapıyoruz. 'muskoshop.com' online alışveriş sitemiz üzerinden tüm Türkiye'den ve yurt dışından cevizli sucuk ve diğer tüm ürünlerimiz için sipariş almaya devam ediyoruz.”
“Güvendiğimiz yerden ürünü alıyoruz”
Cevizli pekmezli sucuk almaya gelen müşterilerden Hasan Şahin ise geleneksel tatlardan vazgeçmediklerini söyleyerek şöyle konuştu:
“Cevizli sucuk severek tükettiğimiz bir ürün. Hem geleneksel hem de sağlıklı. Ürünü bildiğimiz güvendiğimiz yerden almak için Musko'ya geldik.”




